До Львова приїздять представники чеської компанії «Mikroelektronika»: працюватимуть над впровадженням «електронного квитка»

Понеділок, 21 вересня 2020, 12:55
Як кажуть у ЛКП «Львівавтодор», впродовж кількох днів будуть обговорювати робочі питання, щодо встановлення валідаторів у транспорті
До Львова приїздять представники чеської компанії «Mikroelektronika»: працюватимуть над впровадженням «електронного квитка»

У Львові ЛКП «Львівелектротранс» потроху наближається до впровадження системи автоматизованої оплати проїзду в громадському транспорті міста Львова (електронний квиток). Цього тижня до Львова мають прибути представники чеської компанії «Mikroelektronika». Із ними обговорять робочі питання, пов’язані із встановлення валідаторів у транспорті. За словами Романа Лева, заступника директора ЛКП «Львівавтодор» із впровадження автоматизованих систем, керівника проекту впровадження автоматизованої системи проїзду в громадському транспорті, дизайн валідаторів уже визначено, залишається дослідити, де і як у транспорті буде проводитися кріплення.

«Цього тижня до нас приїздить делегація з Чехії. Через карантин їм було досить складно приїхати швидше. Обговорюватимемо з ними ряд технічних питань. Найперше нам необхідно визначити, де саме будуть стояти валідатори у транспорті, щоб це було зручно з технічної сторони і зручно для мешканців – пасажирів.

Тобто валідатори вже готують до встановлення, і тому будуть вимірювати параметри в транспорті, щоб визначити, де найкраще встановлювати давачі. Розмір, колір, вигляд корпусів вже визначений, лише необхідно визначити, де і як будемо проводити кріплення»,а – пояснив заступник директора «Львівавтодору».

Також, за словами Романа Лева, зараз готуються документи для визначення ЛКП «Львівавтодор» оператором транспортних перевезень. Це дуже важливий момент, оскільки змінюється вся логіка роботи перевезення пасажирів у громадському транспорті.

«Щодо прискорення видачі карток для пільгових категорій, то буде три можливості подати документи для отримання пільгових карток:

Перше – це подача документів через ЦНАП. Тому вже цієї осені мешканці можуть завітати в ЦНАП і подати документи для отримання пільгової транспортної картки.

Друге – подати документи через кабінет мешканця, який у Львові розпочне працювати з 2 жовтня, а вже, приблизно, з 10 жовтня львів'яни можуть подавати документи.

Третє – через сервісний центр на вул. Горбачевського, 10, який відкриється цієї осені.

Також опрацьовуємо зараз ще й четвертий спосіб – це мобільна аплікація і безпосередньо сайт", — додав Роман Лев.

Нагадаємо, переможцем тендеру на впровадження електронного квитка у Львові є чесько-український консорціум компаній «Mikroelektronika spol s r.o.» та «SoftServe – Municipal Technologies LLC». Загальна максимальна вартість проєкту – 11,2 млн євро (10 млн євро – кредит ЄБРР, 1,2 млн євро –  місцевий внесок). Консультант – австрійська компанія «iC Conculenten».

comments powered by HyperComments