У Львові в мікрорайоні Рясне скоро відкриють амбулаторно-поліклінічне відділення

Понеділок, 21 вересня 2020, 12:07
Новий лікувальний заклад розташований на вулиці Шевченка, 350В у двоповерховій будівлі
У Львові в мікрорайоні Рясне скоро відкриють амбулаторно-поліклінічне відділення

У Львові, у мікрорайоні Рясне – 1 на вулиці Шевченка, 350В триває облаштування амбулаторно-поліклінічного відділення. Відповідно медики-вузькі спеціалісти матимуть належні умови для прийому пацієнтів. У двоповерховій будівлі, окрім кабінетів для прийому лікарів мають відкрити лабораторію та рентген-кабінет. Приміщення буде доступним для людей із інвалідністю. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За словами головного лікаря 3-ої міської клінічної лікарні Вадима Олійника, роботи із влаштування амбулаторно-поліклінічного відділення у Рясному-1 розпочали іще торік. Наразі уже завершені майже усі основні роботи, на підлозі укладено спеціальну тактильну плитку для незрячих. Також буде ліфт для мало мобільних людей.

«Поліклініка має відповідати своєму призначенню, має бути максимально оснащена відповідною апаратурою. Зокрема, має бути рентген-кабінет і обладнання лабораторної служби. Крім того, було б добре, щоби в нас був кабінет фізичної реабілітації – фізично він існує – досить великий, і ми там хотіли б поставити сучасне обладнання», – зазначив Вадим Олійник, головний лікар 3-ї міської клінічної лікарні.

Загальна вартість ремонтних робіт в приміщенні майбутнього амбулаторно-поліклінічного відділення – 17,8 мільйонів гривень. Роботи виконують за кошти міського бюджету Львова.

Наразі у Рясне – 1 створено уже дві амбулаторії сімейної медицини: на вулиці Шевченка, 358Б та на вулиці Шевченка, 366, де можна отримати первинну допомогу поруч із домом.

Загалом у мікрорайоні Рясне-1 проживає біля 36 тисяч мешканців, в тому числі 6 тисяч – це діти.

comments powered by HyperComments