Усі дитячі садочки Львова працюють в звичайному режимі, а от у школах ситуація із COVID-19 гірша

Четвер, 17 вересня 2020, 09:29
Про ситуацію із роботою закладів освіти розповідала керманича міського управління освіти Зоряна Довганик
Усі дитячі садочки Львова працюють в звичайному режимі, а от у школах ситуація із COVID-19 гірша

У Львові всі дитячі садочки працюють в звичайному режимі, в той же часу 23 школах міста частина класів перейшла на дистанційне навчання через захворювання учнів на COVID-19. Таку інформацію сьогодні зранку озвучила очільниця Управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик в ефірі радіостанції «Люкс FM».

«Перший тиждень нового навчального року ми працювали в звичному режимі – в усіх школах працювали всі класи, хтось дистанційно, хтось очно, але вчились усі.

Проте вже з другого тижня почали хворіти як вчителі, так і учні, тому на сьогодні ми маємо 23 школи, де є призупинено освітній процес у одному чи кількох класах через те, що захворів або учень, або вчитель. Здебільшого мова йде про закриття 1−2 класів, але є ліцей «Сихівський», де на 2 тижні призупинили очне навчання для учнів всіх 5−11 класів. Така ситуація склалась через те, що на лікарняному перебуває велика кількість вчителів.

Щодо садочків, то зараз всі заклади дошкільної освіти міста працюють. Були випадки, коли садочок або його частина призупиняли роботу на 2 тижні, але станом на зараз всі садочки відкриті. Кількість дітей, які відвідують садочки, становить приблизно 45% від загальної кількості. Явка дітей збільшилась суттєво, адже в серпні цей показник був близько 15 − 20%.

Звичайно, що навчання у закладах освіти міста впроваджували у тестовому режимі і кожен керівник сам вирішував, який алгоритм роботи буде кращим для цього навчального закладу. Але те, що ми розпочинаємо освітній процес в різний час, те, що є окремі дні дистанційного навчання, зменшує одномоментне перебування багатьох дітей в школі і покращує епідемситуацію. Діти менше між собою контактують, більше є простору у школах, тому вважаємо, що таке навчання є найбільш ефективним», – розповіла Зоряна Довганик.

comments powered by HyperComments