Садовий дав доручення збільшити кількість автобусів, які курсують у львівський мікрорайон «Рясне»

Середа, 16 вересня 2020, 14:18
Мер Львова дав доручення збільшити кількість автобусів на маршруті № 11, який обслуговує приватний перевізник
Садовий дав доручення збільшити кількість автобусів, які курсують у львівський мікрорайон «Рясне»

Андрій Садовий таки відреагував на критичні дописи, які стосувалися транспортного сполучення із житловим масивом «Рясне» – містяни публікували великі черги на автобус і скаржилися, що на маршрутах працює недостатньо машин.

Отож, сьогодні під час апаратної наради Андрій Садовий заявив: «З мікрорайоном Рясне необхідно покращити транспортне сполучення. Кількість машин на маршруті № 11 треба збільшити». У прес-службі Львівської міської ради зазначили, що зараз мікрорайони Рясне – 1 та Рясне – 2 обслуговує три міські автобусні маршрути - № 6а, 11 і 47а. Додамо також, що обидва ці мікрорайони також обслуговує приміський автобусний маршрут № 217а Рясне – 2 – Підбірці, який курсує у село, яке потрапило у «червону» карантинну зону, отож працює в режимі «спеціальні регулярні перевезення». Також через житловий масив Рясне-1 проходить приміський автобусний маршрут № 131 Рясна-Руська – ТРЦ «Кінг-Крос-Леополіс», одна із кінцевих якого теж потрапляє у «червону» карантинну зону.

Щодо автобусного маршруту № 11, то він пов’язує житлові масиви «Рясне – 1» та «Рясне – 2» із Сиховом. Цей маршрут обслуговує приватний перевізник ТзОВ «Міра і К». Рік тому львів’яни подавали на розгляд ЛМР петицію про заміну перевізника на автобусному маршруті № 11, оскільки «Міра і К» не забезпечувала відповідної якості перевезень.

Зауважимо також, що мешканці мікрорайону «Кривчиці» не задоволені роботою автобусного маршруту № 39, який обслуговує інший приватний перевізник – «Фіакр-Львів».

Що ж до мікрорайонів «Рясне», то туди має курсувати також міський автобусний маршрут № 49, який обслуговує комунальний перевізник ЛК АТП-1, але у зв’язку із реконструкцією вулиці Шевченка і зміною траси маршруту № 6а, автобуси на маршруті № 49 не курсують.

Автор фото – Святослав Нейгауз

comments powered by HyperComments