На оновленому стадіоні «СКІФ» у Львові відбулися перші змагання

Вівторок, 15 вересня 2020, 14:23
На найсучасніших бігових доріжках олімпійського зразка у Львові позмагались понад 100 атлетів
На оновленому стадіоні «СКІФ» у Львові відбулися перші змагання

У Львові на оновленому стадіоні «СКІФ» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського відбулися перші змагання – Відкритий кубок із легкої атлетики.

«Згідно з попередніми висновками фахівців покриття стадіону відповідає технічним вимогам для проведення національних та міжнародних змагань, тому вже найближчим часом будемо готуватись приймати на Львівщині атлетів Європи та світу», – зазначив начальник Управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації Роман Хім’як.

Реконструкцію стадіону «СКІФ» завершили наприкінці серпня цього року. Кошторисна вартість реконструкції стадіону складає понад 13 мільйонів гривен. Фінансування реконструкції стадіону здійснювалося коштом Державного фонду регіонального розвитку в межах національного проекту «Велике будівництво». На стадіоні облаштували бігові доріжки і сектори. Ці роботи виконувалися із допомогою найсучаснішого обладнання – повністю автоматизованого укладача поліоританової стяжки нового покоління, розробленого для облаштування професійних легкоатлетичних доріжок товщиною від 6 до 50 мм.

«Стадіон «СКІФ» є унікальним, оскільки розташований на місці піщаного кар’єру та захищений від вітру зеленими насадженнями, а це забезпечує мінімальну похибку в результатах спортсменів-легкоатлетів та покращує їх загальні показники», – наголосив очільник федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

Фото – Євген Кравс.

comments powered by HyperComments