У парках Львова завтра почнуть вдруге труїти кліщів

Понеділок, 14 вересня 2020, 19:32
Мешканцям міста не рекомендують відвідувати парки протягом 72 годин після акарицидної обробки
У парках Львова завтра почнуть вдруге труїти кліщів

Завтра, 15 вересня 2020 року у міських парках Львова почнуть повторну акарицидну обробку (будуть труїти кліщів) з метою мінімізувати та унеможливити виплід кліщів і, таким чином, вберегти мешканців від укусів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Управління екології та природних ресурсів просить мешканців Львова із розумінням віднестися до знищення паразитів і утриматися від відвідин парків протягом 72 годин проти акарицидної обробки.

Графік проведення акарицидної обробки парків Львова наступний:

15 вересня – парки «Кортумова гора», «700-річчя Львова», «Замарстинівський», імені Івана Франка, імені Папи Римського Івана-Павла ІІ, «Під Голоском», «Стрийський парк».

16 вересня – парки  «Личаківський» (в т. ч. «Пагорб Слави»), зелена зона «Майорівка», лісопарк «Погулянка», «Високий замок», «Залізна Вода», «Снопківський».

17 вересня – парки «Піскові озера», «Горіховий Гай», «Боднарівка», «Архангела Михаїла на вул. Стрийській».

18 вересня – парки «Скнилівський», імені Івана Виговського, «Левандівське озеро», лісопарк «Білогорща», «На вулиці Роксоляни», «Кольонія», «Левандівський».

Як пояснюють в Управлінні екології та природних ресурсів, така обробка проводиться з метою мінімізації укусів кліщами відвідувачів парків, лісопарків та зелених зон.

У 2020 році Управлінням екології та природних ресурсів укладено договір з Обласним комунальним підприємством Львівської обласної ради «Профілактична дезінфекція» щодо проведення акарицидної обробки на території парків м. Львова засобом «Ципертрин» (згідно дотримання Методичних вказівок із застосування засобу, вимог техніки безпеки та за сприятливих погодних умов).

«Зазначаємо, що препарат має спрямовану дію виключно на паразитів і не є шкідливим для людей та тварин», – додали в управлінні екології та природних ресурсів.

У квітні 2020 року уже проводився перший етап акарицидної обробки. Відповідно до рекомендацій Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», з метою підвищення ефективності, обробка проводитиметься повторно.

comments powered by HyperComments