Львівську ТЕЦ-1 готують до нового опалювального сезону

Понеділок, 14 вересня 2020, 18:02
Загальна вартість робіт, які ЛМКП «Львівтеплоенерго» проводить на ТЕЦ-1 – 11,8 мільйонів гривень
Львівську ТЕЦ-1 готують до нового опалювального сезону

Міське комунальне підприємство «Львівьтеплоенерго» готується до опалювального сезону. В рамках цих робіт проводяться роботи на ТЕЦ-1 – найбільшому об’єкті теплопостачання міста Львова, який забезпечує подачу тепла і гарячої води на весь Сихівський, Франківський та Личаківській райони міста Львова. Загальна вартість основних робіт, які проводяться на ТЕЦ-1 у Львові – 11,8 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Зараз у ремонті котел 6, також робимо 4-ту турбіну. Сьогодні частково розпочнемо заповнення мереж», – розповів головний інженер ЛМКП «Львівтеплоенерго» Володимир Штейбарт під час сьогоднішнього візиту мера Львова Андрія Садового на ТЕЦ-1.

Працівники ЛМКП «Львівтеплоенерго» підняли під мером питання збільшення рівня заробітної плати.

«У нас в тариф закладена зарплата біля 5 тис. грн., а ми платимо (Вам) вдвічі більше. Тому частину мусимо дофінансовувати із бюджету міста», – пояснив Андрій Садовий. За його словами є низка питань до Національної комісії регулювання електроенергетики. Отож, він пообіцяв знайти можливість збільшити заробітну плату тепловикам.

Щодо робіт, які ведуться зараз на ТЕЦ-1, то ККД парового котла № 6 – 92%. Він введений в експлуатацію в далекому 1952 року. Котел потребує заміни труб кип’ятильного пучка парового котла – це потрібно для надійної роботи в опалювальний період і забезпечення технологічного процесу виробництва електричної та теплової енергії. Вартість ремонту – понад мільйон гривень. Ремонтні роботи на котлі № 6 оглянув міський голова Андрій Садовий.

За словами Андрія Садового окрім ремонтних робіт на ТЕЦ-1, планується провести реконструкцію одного із котлів ТЕЦ-2. Мер вважає площадки ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2 хорошими об’єктами для майбутніх проектів.

У керівництві ЛМКП «Львівтеплоенерго» кажуть, що станом на сьогодні ТЕЦ-1 повністю готова до опалювального сезону. До роботи підготовлені 4 водогрійні котли, три парові котли і дві парові турбіни. Від сьогодні розпочинається заповнення теплових мереж для початку опалювального сезону із середини жовтня.

Зараз на ТЕЦ-1 проводяться такі роботи:

- ремонт парового котла №6 із заміною труб кип’ятильного пучка. Вартість робіт – 1,307 млн. грн. Роботи виконує ЛМКП «Львівтеплоенерго».

- капітальний ремонт статора генератора  № 4 FT470/54−3000 «Siemens-Schuckert». Вартість робіт – 1,6 млн. грн.

Фото – Роман Балук, прес-служба Львівської міської ради.

comments powered by HyperComments