У львівській «лікарні на Топольній» провели першу операцію із видалення масивної пухлини шиї

Неділя, 13 вересня 2020, 18:09
Вага пухлини, яку видалили хірурги Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова, складає більше кілограма
У львівській «лікарні на Топольній» провели першу операцію із видалення масивної пухлини шиї

Фахівці Центру хірургії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова виконали першу операцію із видалення масивної пухлини бокової поверхні шиї. Це одна із найскладніших операцій, які узагалі проводять на органах шиї. Про це Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Повідомляється, що 41-річний пацієнт, якому зробили складну операцію, приїхав на лікування до Львова із Рівненщини, адже він дізнався, що хірурги «лікарні на Топольній» беруться за вкрай складні випадки, коли в інших лікарнях, в тому числі і спеціалізованих онкологічних, уже не готові продовжувати лікування. Так було і цього разу.

Пацієнт приїхав з пухлинниим процесом бокової поверхні шиї (привушної слинної залози) з тотальним ураженням лімфовузлів з обох сторін, після восьми місяців від початку захворювання.

Спеціалісти Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Л,ьвова провели дообстеження – магнітно-резонансну томографію і комп’ютерну томографію з контрастуванням, трепанбіоасію з патоморфологічним та імуногістохімічним дослідженням препарату – та встановили точний діагноз - недиференційована карцинома.

За результатом обстеження хірурги провели операцію Крайля, видаливши пухлину з лімфовузлами та прилягаючими структурами, вагою більше 1 кг.

Сьогодні пацієнт почуває себе добре, сповнений сил та енергії боротись далі за життя.

comments powered by HyperComments