У Садового обіцяють боротися від завтра із стихійною торгівлею у Львові

П'ятниця, 11 вересня 2020, 17:03
Заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк обіцяє, що рейди проти стихійної торгівлі триватимуть протягом двох тижнів, крім того обіцяють створити тимчасові сільськогосподарські ринки

Під час сьогоднішнього засідання міськвиконкому Львівської міської ради заступниця міського голови Львова із питань ЖКГ Ірина Маруняк анонсувала проведення від завтрашнього дня рейдів для ліквідації стихійної вуличної торгівлі. За її словами ці рейди триватимуть два тижні, а окрім того місто продумає перелік місць, де можна буде облаштувати тимчасові ринки для продажу сільськогосподарської продукції. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Упродовж двох тижнів поліція, ЛКП «Муніципальна варта» і районні адміністрації ліквідовуватимуть стихійну торгівлю. Будемо працювати впродовж двох тижнів. За цей час районні адміністрації дадуть свої пропозиції щодо того, де можна буде облаштувати тимчасові ринки для продажу сільськогосподарської продукції», – зазначила Ірина Маруняк.

У прес-службі ЛМР зазначають, що у Львові, як і в інших містах України, проблема стихійної вуличної торгівлі є актуальною. У мерії нагадують, що торгівля «з рук» на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях, передбачає адміністративну відповідальність для торговців.

Водночас, містян застерігають, що продукти, придбані на стихійних ринках, можуть бути небезпечними для здоров’я, особливо в умовах пандемії.

 

comments powered by HyperComments