У «Львівелектротрансі» показали, як ремонтували колії на площі Івана Франка

Понеділок, 7 вересня 2020, 14:45
На вихідних служба колії підприємства виконала роботи із заміни пересічення трамвайних колій та замінила 26 метрів колій
У «Львівелектротрансі» показали, як ремонтували колії на площі Івана Франка

На площі Івана Франка протягом вихідних тривали ремонтні роботи із заміни аварійної трамвайної колії. Як повідомляють у ЛКП «Львівелектротранс», у суботу фахівці Служби колії замінили трамвайне пересічення на 26 метрів колії. Підприємство розмістило світлини цих робіт.

За словами директора ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Свищо, трамвайні колії на площі Івана Франка знаходилися у незадовільному стані уже тривалий час.

«Заміна спецчастин і трамвайної колії на площі Івана Франка розпочалася ще у червні цього року і планувалась завершити до 10 вересня. Але, завдяки злагодженій командній роботі усіх служб, вдалося дещо швидше завершити усі роботи зі заміни трамвайного пересічення до 4 вересня», — розповідає Андрій Свищо. Він  зауважує, намагалися більшість робіт виконували вночі, аби не перешкоджати руху транспорту та не спричиняти дискомфорту мешканцям.

«Спершу було проведено заміну двох аварійних стрілочних переводів, замінено 16 метрів кривої колії та відновлено дорожнє покриття. Опісля завершено заміну трамвайного пересічення, і для його під'єднання додатково замінено ще 10 метрів колії», – каже Андрій Свищо.

Про проведення реконструкції площі Івана Франка говорять іще від моменту початку будівництва трамвая на Сихів, адже останній раз капітальний ремонт частини колій тут проводився у середині 1980-х років разом із ремонтом вулиці Вітовського. Часткову заміну колій тут планували провести у 2016 році перед запуском синівського трамвая. В ролі замовника робіт мало виступати ЛКП «Львівавтодор». Проте через внутрішні протиріччя у керівництві самого підприємства, у 2016 році до відновлення трамвайної інфраструктури на площі Івана Франка так і не приступили. Наразі відомо, що у ЛКП «Львівавтодор» наразі лише обговорюється майбутня організація дорожнього руху на площі Івана Франка. Отож, відновлення аварійних колій на площі Івана Франка було виконано за власні кошти і власними силами ЛКП «Львівелектротранс».

comments powered by HyperComments