НАК «Надра України» продає Будинок Книги у Львові

П'ятниця, 28 серпня 2020, 20:04
Державна компанія вирішила продати історичний будинок Шпрехера в центрі Львова, Львівська міська рада вимагатиме збереження всіх цінних елементів цієї споруди
НАК «Надра України» продає Будинок Книги у Львові

Про плани НАК «Надра України» продати історичний будинок Шпрехера на площі Міцкевича, 8 у Львові, відомий також як «Будинок Книги» стало відомо із повідомлення прес-служби Львівської міської ради.

«Ми кілька років комунікуємо НАК «Надра України», у власності яких знаходиться Будинок книги. Ми кілька років воювали, щоб там збереглася автентична, історична аптека з інтер'єром і вітражем. Через ряд дуже складних рішень нам вдалося це відстояти.

Коли ми побачили інформацію, що Будинок книги буде проданий, ми звернулись офіційно до «Надра України», щоб в договорі купівлі-продажу був особливий пункт про збереження всіх інтер'єрів, історичної аптеки, адже це та традиція, яку ми повинні шанувати.

Також ми будемо пильнувати, щоб після того, як завершиться продаж, щоб першим кроком було укладено охоронних договір, де будуть прописані всі необхідні кроки для збереження всіх цінних елементів цієї пам’ятки архітектури», – заявив заступник міського голови Львова із питань розвитку Андрій Москаленко.

У прес-службі міськради кажуть, що задля уникнення в майбутньому загроз знищення цінних елементів пам’ятки архітектури –  Будинку книги – міська рада наполягатиме на тому, щоб в угоді продажу цього приміщення був окремий пункт про збереження автентичної аптеки.

comments powered by HyperComments