Два екс-соратника Андрія Садового претендують на кандидата у мери Львова від партії «Слуга Народу»

Середа, 26 серпня 2020, 18:25
Прихильники партії «Слуга Народу» зможуть шляхом онлайн-голосування вибрати претендента, який боротиметься за посаду мера Львова від Зе-політичнох сили
Два екс-соратника Андрія Садового претендують на кандидата у мери Львова від партії «Слуга Народу»

Партія «Слуга Народу» представила трьох претендентів на кандидата на посаду міського голови Львова. У повідомленні партії зазначається, що «Слуга Народу» на Львівщині активно формує свою місцеву команду і братиме участь у найближчих місцевих виборах.

Зе-партія пропонує виборцям самим обрати претендента, який стане кандидатом від партії «Слуга Народу» на виборах міського голови Львова 25 жовтня 2020 року. Двоє із цих претендентів – екс-представники команди міського голови Львова Андрія Садового і депутати Львівської міськради, обрані від партії «Самопоміч» на місцевих виборах 2015 року. Це Олег Береза та Тарас Кльофа.

Олег Ігорович Береза відомий як багаторічний директор ЛКП «Львівавтодор», який реалізував два проекти у співпраці із Європейським банком реконструкції та розвитку – реконструкція вулиць вздовж трамвайних маршрутів № 2 і 6, а також будівництво трамвая на Сихів. Також Олег Береза уладнав всі формальності, пов’язані із отриманням кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку на впровадження «електронного квитка».

Олег Береза народився у 1975 році в місті Львові. У 1992-7 роках навчався у Львівському національному університеті ім. Івана Франка. Другу вищу освіту отримав у Національній академії державного управління при Президенті України. Має наукове звання кандидата наук із державного і регіонального управління.

Із січня 2011 року і до кінця 2017 року Олег Береза обіймав посаду керівника ЛКП «Львівавтодор». У січні – листопаді 2018 року Олег Береза обіймав посаду директора ЛКП «Львівелектротранс» і втілив у життя проект закупівлі 30-ти вживаних трамвайних вагонів «Tatra KT4DМ» із столиці Німеччини за унікально низькою ціною – по 18 тисяч євро за вагон у Берліні. Влітку цього року Олег Береза покинув фракцію «Самопоміч» і перейшов у опозицію до Андрія Садового. Зараз він обіймає посаду керівника Служби автомобільних доріг у Львівській області (структура, яка входить у склад «Укравтодору») (із грудня 2019 року).

У 2010-15 роках Олег Береза був членом партії «Народний Рух України», а у 1988 році – активним членом «Товариства Лева».

Тарас Григорович Кльофа – військовий лікар (полковник), кандидат медичних наук. Народився у Львові в 1974 році. У 1997 році закінчив Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, у 2000 – Українську військово-медичну академію за спеціальністю «хірургія». У 2018-20 році отримав іще одну вищу освіту у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та здобув кваліфікацію магістра державного управління.

Із 2000 року служить у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону у Львові. На даний час (із жовтня 2017 року) на посаді – заступника начальника Центру з медичної частини – начальника медичної частини. У 2004 році 8 місяців перебував у відрядженні в республіці Ірак у складі миротворчого контингенту. Учасник АТО: у 2014 році дві ротації, керівник пересувної медичної мобільної групи у складі 24-ої ОМБ; в 2016 упродовж трьох місяців провідний хірург 66-го військового мобільного госпіталю м. Покровськ.

 у 2015 році був обраний депутатом Львівської міської ради від «Самопомочі». У 2019 році балотувався у Львові народні депутати від «Самопомочі» по мажоритарному округу, але обраний не був. Як і Олег Береза, цьогоріч він покинув фракцію «Самопоміч» у Львівській міськраді.

Третій потенційний кандидат від «Слуги народу» на посаду мера Львова – це заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Ігорович Холод. Він народився 11 серпня 1991 року у Львові, у 2013 році закінчив Львівський національний університет ім. Івана Франка за спеціальністю «фінанси і кредит», крім того має базову вищу освіту в галузі правознавства. Свій трудовий шлях починав заступником директора із економічної частини ТзОВ «Ромус-Поліграф». Із вересня 2019 року працює на посаді заступника голови Львівської ОДА.

На «мерський праймеріз» партія «Слуга Народу» дає своїм прихильникам – рівно стільки часу вони зможуть віддати голос за свого претендента в кандидати на мера Львова. Проголосувати можна за посиланням.

Доповнено:

Як повідомляє ІА «Галінфо», Юрій Холод відмовляється від участі в праймеріз на кандидата у мери Львова від «Слуги Народу».

«Хочу подякувати команді за включення мене до трійки кандидатів-лідерів, які мають взяти участь у праймерізі кандидатів на міського голову Львівської ОТГ. Розумію, що ця велика довіра означає величезну відповідальність. І зроблю все, аби її виправдати. Але від участі у цьому праймеріз мушу відмовитися», – повідомив Юрій Холод. Таке рішення він пояснює тим, що зараз очікує результатів тестування на COVID-19 і перебуває на самоізоляції.

«Декілька днів тому мав контакт з людиною, в якої виявили Covid-19 і вже третій день почуваюся не зовсім добре. Також повідомляю всім своїм знайомим, яких бачив за вчора-позавчора, бо вважаю, що ми всі маємо бути чесні і відповідальні щодо загрози поширення коронавірусу.

Всі плани щодо роботи та інших активностей, відповідно, відкладаються», – доповнив Юрій Холод.

comments powered by HyperComments