В Україні з’явиться державна премія імені львівського композитора Мирослава Скорика

Понеділок, 24 серпня 2020, 16:09
Її будуть вручати українським митцям, а для науковців з’явиться премія імені Бориса Патона
В Україні з’явиться державна премія імені львівського композитора Мирослава Скорика

Президент України Володимир Зеленський ініціює заснування двох нових Державних премій. Премія у галузі мистецтва буде імені Мирослава Скорика – відомого львівського композитора, який помер цього року, а інша – для науковців носитиме назву Бориса Євгеновича Патона. Із відповідною пропозицією Зеленський звернувся до Кабінету Міністрів України. Про це пише «Галінфо».

«Сьогодні я направив до уряду відповідні листи щодо заснування двох премій: за вагомий внесок у розвиток науки та наукові досягнення – Державної премії імені Бориса Патона та за вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва – Державної премії імені Мирослава Скорика», – повідомив Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України. Президент України наголосив, що загадані особистості були видатними постатями, геніями сучасності, які творили нашу історію та здобували славу для України у світі.

На думку Глави держави, Мирослав Скорик і Борис Патон гідні увічнення їхньої пам’яті шляхом заснування іменних премій.

«Давайте ніколи не забувати. Нам є ким і чим пишатися. У нашої країни багато скарбів, особливо наукових. У нашої країни – багата історія, особливо музична історія незалежності», – наголосив Володимир Зеленський.

comments powered by HyperComments