Соціологи прогнозують Садовому обрання на четвертий мерський термін

Субота, 22 серпня 2020, 16:53
Лідер «Самопомочі», яка практично втратила всі свої позиції на території України і далі тримається у лідерах в рідному місті
Соціологи прогнозують Садовому обрання на четвертий мерський термін

Як стверджує підконтрольне дружинні чинного мера Львова Катерині Кіт-Садовій інтернет-видання «ZAXID.NET», у Андрія Садового є усі шанси стати мером Львова учетверте – його готові підтримати 37,4% виборців, готові взяти участь у місцевих виборах. Таки результати соціологічного опитування, проведеного компанією «Соціоінформ» на замовлення «Львівської мануфактури новини».

В той же час, найбільшу підтримку серед політичних сил має «Європейська Солідарність» екс-президента України Петра Порошенка із яким у мера Львова Андрія Садового був постійний конфлікт починаючи із 2016 року. Партію «Європейська Солідарність» готові підтримати 26,5% виборців. Друге місце, знову ж таки, віддають політичній силі Андрія Садового «Самопоміч», яка, за твердженням соціологів, має набрати 21,2% голосів виборців.

Що ж до інших кандидатів на посаду мера Львова (голови Львівської ОТГ), то найбільшою довірою користуються колишній віце-спікер Верховної Ради України Руслан Коршулинський, який представляє «Свободу» і може набрати 18,6% голосів виборців, колишній «губернатор» Львівщини Олег Синютка, якого висуває «Європейська Солідарність» – йому пророкують 15,4% голосів виборців. Четверта місце – у депутата Львівської міської ради, обраного від «Укропу», і лідера ГО «Варта 1» Ігоря Зінкевича. За нього готові проголосувати майже 10 % виборців, які готові піти на вибори і визначилися із своїм кандидатом. Що ж до інших кандидатів, то біля 5 % пророкують Володимиру Гірняку від «Громадянської позиції». Рейтинг екс-народепа Ігоря Васюника – 4,2%. Представник «Голосу» Ярослав Рущишин може набрати 3,2% голосів виборців. У Назарія Брезіцького 2,5 %, а у Оксани Юринець – 1,7 % голосів.

Проходження у Львівську міську раду пророкують семи партіями, які можуть подолати 5% бар’єр – це «Європейська Солідарність» Петра Порошенка у якої 26,5% потенційних голосів виборців, «Самопоміч» Андрія Садового – 21,2%, нова політсила «Варта» Ігоря Зінкевича і Валерія Веремчука – 8,9%, партія «Голос» – 8,1%, «Свобода» Олега Тягнибока – 7,6%, «Громадянська позиція» – 6,8% і «Батьківщина» екс-прем’єрки Юлії Тимошенко – 5,1%.

Дослідження компанії «Соціоінформ» проводилося 7 – 12 серпня у межах Львівської ОТГ. Замовник – «Львівська мануфактура новин». Опитано 600 дорослих осіб, вибірка репрезентативна за віком, статтю та місцем проживання. При значеннях, близьких до 50%, похибка становить 4%; близьких до 25% та 75% – 3,5%; 10% та 90% – 2,4%; 5% і 95% – 1,7%; 1% та 99% – 0,8%.

Зазначимо, що якщо результати соціологічного опитування дійсно близькі до електоральних настроїв населення міста Львова і населених пунктів майбутньої Львівської ОТГ, то Андрій Садовий зможе зберегти фактично тотальний контроль над Львовом, адже союз «Самопомочі», «Голосу» та «Батьківщини» у новій Львівській міській раді цілком можливий, адже лідерка «Голосу» Кіра Рудик уже заявляла, що вважає Петра Порошенка ворогом. Єдиним можливим союзником «Європейської Солідарності» може бути «Варта», один із лідерів якої Ігор Зінкевич відкрито підтримав Петра Порошенка перед другим туром президентських виборів. Але голосів такому тандему може забракнути.

Отож, місто Львів потроху стає нагадувати Донеччину початку 2000-х років, яка повністю контролювалася Віктором Януковичем, в руках якого була депутатська більшість і лояльні ЗМІ. Із Садовим ситуація така, що значна частина ЗМІ Львова та Львівщини прямо належить його дружині Катерині Кіт-Садовій.

comments powered by HyperComments