У Львові громадський транспорт працює в режимі спецперевезень, та всі пільги на проїзд діють

Четвер, 20 серпня 2020, 17:05
Заради піару серед соціально незахищених верств населення чиновники ЛМР готові наражати на небезпеку життя і здоров’я львів’ян і створювати незручності для тих мешканців, які добираються до місця праці громадським транспортом
У Львові громадський транспорт працює в режимі спецперевезень, та всі пільги на проїзд діють

Як відомо, Міністерство охорони здоров’я України не раз називало громадський транспорт одним із джерел активізації інфікування українців коронавірусом. Власне із цих міркувань у регіонах «червоної» карантинної зони, де перевищені епідеміологічні показники по кількості інфікованих і завантаженню медичних закладів «ковідними» пацієнтами Кабінет Міністрів України прийняв рішення зупиняти громадський транспорт на час перебування територій у «червоній» карантинній зоні.

Що ж до львівських чиновників, то на початку епідемії вони прийняли по суті правильне рішення на час карантину скасувати пільговий проїзд в громадському транспорті для всіх категорій пільговиків, в тому числі і для найчисленнішої категорії – пенсіонерів за віком. Якщо виходити із букви закону, відповідно до постанови КМУ пенсіонери не мали права користуватися громадським транспортом, оскільки потрапляли під категорію громадян, які мають знаходитися на самоізоляції. Із наближенням виборів норму про скасування безкоштовного проїзду в громадському транспорті скасували, проте епідемічна ситуація із коронавірусом на Львівщині, а особливо у місті Львові така, що спецрежим роботи громадського транспорту досі не скасований.

Власне про особливості роботи громадського транспорту Львова в умовах коронавірусного карантину і говорила сьогодні на радіо «Люкс ФМ» заступниця Андрія Садового, керівничка міського штабу із протидії коронавірусу Галина Слічна. Про це пише прес-служба Львівської міської ради.

Отож, за словами чиновниці, міський транспорт продовжує курсувати у режимі спецперевезень. Але, пільгові категорії населення мають право впродовж дня користуватись пільгами на проїзд. В той же час їх просять утриматись від поїздок у години пік.

«Всі пільговики мають право впродовж дня користуватись пільгами на проїзд, але весь транспорт міста Львова і далі залишається працювати у режимі спецперевезень. Зокрема, мають бути зайняті тільки сидячі місця.

Єдине, що у нас є лише прохання до людей похилого віку, до тих, які насправді не спішать на роботу, щоби вони їздили не в години пік, аби люди, які їдуть на роботу, мали змогу добратись», – зазначила Галина Слічна.

Зазначимо, що лікарі говорять, що люди віком 60 + найбільш вразливі до інфікування коронавірусом і найбільш важко переносять COVID-19 і тому найчастіше потребують стаціонарного лікування. Для прикладу, заступник головного лікаря КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» Ігор Берник, який щодня публікував статистику по корона вірусних пацієнтах ЛОІКЛ постійно зазначав, що відсоток «корона вірусних» пацієнтів віком 50 + серед госпіталізованих складав біля 75%.

До цього треба додати, що літні люди дуже часто безвідповідально ставляться до карантинних обмежень, часто ігнорують використання засобів індивідуального захисту органів дихання або використовують їх неправильно, тому наражаються на небезпеку інфікування під час поїздок в громадському транспорті.

Низка опозиційних до мера депутатів Львівської міської ради, у тому числі Ігор Зінкевич, прогнозують, що із початком навчального року у Львові може трапитися транспортний колапс, адже до осіб, що їдуть на роботу, додадуться іще студенти ВНЗ та школярі.

comments powered by HyperComments