До Дня Незалежності України у Львівській опері відбудуться концерти української музики

Четвер, 20 серпня 2020, 13:55
У цих концертах візьмуть участь провідні солісти Львівського театру опери і балету імені Соломії Крушельницької
До Дня Незалежності України у Львівській опері відбудуться концерти української музики

У Львівській опері 22 і 23 серпня 2020 року відбудуться гала-концерти української музики в яких візьмуть учать провідні солісти, хор та оркестр Львівської національної опери. Музиканти виконуватимуть мелодії, які давно полюбилися поціновувачам української музики, що чарують мотивами з перших нот. Початок концертів – о 18 годині.

У програмі гала-концертів – обробки українських народних пісень і твори українських композиторів, зокрема пісні «Дивлюсь я на небо», «Два кольори», «Ніч яка місячна». Також прозвучать уривки із улюблених опер «Запорожець за Дунаєм» Семена Гулака-Артемовського та «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка та твори Мирослава Скорика. Також у програмі Гала-концерту прозвучить солоспів, який особливо любила виконувати Соломія Крушельницька – «Родимий краю» галицького композитора Віктора Матюка.

Ексклюзивно до Гала-концерту української музики в оформленні сцени будуть використані елементи декорацій до культової опери «Золотий обруч» Бориса Лятошинського, створених до прем’єри вистави у 1970 році видатним українським художником Євгеном Лисиком. Сценографічна спадщина Євгена Лисика, який працював у театрі в 1960-1990 рр. ХХ століття, віднесена до Золотого фонду театру.

Гала-концерт української музики до Дня Незалежності України проводиться в рамках циклу концертів «Львів Опера-Гала», що розпочинають 121-ий театральний сезон.

У гала-концертах візьмуть участь солісти: Олеся Бубела (сопрано), Любов Качала (сопрано), Анастасія Корнутяк (сопрано), Дар’я Литовченко (сопрано), Мар’яна Мазур (сопрано), Анна Носова (сопрано), Людмила Осташ (сопрано), Тетяна Вахновська (мецо-сопрано), Василь Садовський (тенор), Роман Трохимук (тенор), Ігор Шевчук (тенор), Микола Корнутяк (баритон), Орест Сидір (баритон), Роман Страхов (баритон), а також хор та оркестр Львівської національної опери. Диригенти – Іван Чередніченко, Юрій Бервецький, Ірина Стасишин, Мирон Юсипович. Ведучі концерту - солісти Львівської національної опери Людмила Осташ і Петро Радейко.

Звертаємо Вашу увагу, що відвідування заходів можливе лише за умови дотримання протиепідемічних заходів, з якими Ви можете ознайомитися на сайті Львівської національної опери у розділі «Візит до театру».

comments powered by HyperComments