День Незалежності львів’яни святкуватимуть на свіжому повітрі

Середа, 19 серпня 2020, 10:05
Віце-мер Львова із питань розвитку Андрій Москаленко розповів, як у Львові відбуватиметься святкування Дня Незалежності України в умовах посиленого коронавірусного карантину
День Незалежності львів’яни святкуватимуть на свіжому повітрі

Всі заходи в рамках святкування Дня Незалежності України у Львові відбуватимуться на відкритому повітрі. Це пов’язано із тим, що через значне розповсюдження коронавірусу на Львівщині область перебуває у «помаранчевій» карантинній зоні. Про це сьогодні зранку в ефірі радіо «Люкс ФМ» розповів заступник міського голови Львова із питань розвитку Андрій Москаленко.

За словами Москаленка, відзначення Дня Незалежності України розпочнеться із вшанування наших Героїв на Личаківському цвинтарі та Меморіалі Небесної Сотні. Далі святкові події відбуватимуться у найбільших парках міста. На площі Ринок запланований концерт рок-групи «Брати Гадюкіни», присутніми на ньому зможуть бути тільки допустима з точки зору карантинних обмежень кількість людей.

«Львів продовжує залишатися у помаранчевій зоні. Вчора ми провели 1658 ПЛР-тестів, з них є позитивними по Львівській області 188, а по місту Львову – 72. Тобто така динаміка залишається вже певний час.

Зараз наближається День Незалежності, будуть різного роду заходи і події, тому ми просимо всіх особливу увагу звертати на особисті заходи безпеки – мова йде про маски, дезінфекцію. Бо коронавірус є і бачимо це по результатах за останні тижні – динаміка не спадає. Тому прохання всіх бути обережними», – заявив Андрій Москаленко.

«В основному події до Дня Незалежності будуть на свіжому повітрі. Акцент буде на Стрийський парк, де будуть цікаві експозиції та виставки. Будуть події у парку ім. Богдана Хмельницького (парку культури), на Сихові, біля університету ім. І. Франка.

Буде також такий експериментальний виступ «Братів Гадюкіних». Це буде безпечний концерт, бо він буде з балкону на пл. Ринок. Вся територія на пл. Ринок буде поділена на квадрати. Тому більше, ніж дозволена кількість, не зможе його подивитися, бо необхідно дотримуватися допустимої відстані і дистанції між людьми», – розповів заступник міського голови із питань розвитку.

comments powered by HyperComments