У мерії розповіли, як школи Львова готуються до навчального процесу

Вівторок, 18 серпня 2020, 10:48
Наразі йде закупівля засобів індивідуального захисту та дезинфікаційних розчинів для шкіл, проте готуються і до дистанційного навчання

У Львові іде підготовка до нового навчального року в загальноосвітніх школах – 1 вересня має початися навчальний процес. Цьому може завадити хіба потрапляння міста Львова та значної частини Львівської області у «червону» карантинну зону через те, що спостерігається активне поширення коронавірусу в регіоні, постійно зростає кількість «активних» пацієнтів із діагнозом COVID-19, так само збільшується чисельність пацієнтів, які госпіталізовані із приводу коронавірусу.

Про підготовку шкіл міста Львова до навчального процесу розповіла заступниця міського голови й керівниця міського штабу протидії коронавірусу Галина Слічна, За її словами, львівські школи уже розглядають різні моделі початку навчального року, адже єдиного стандарту для всіх шкіл немає.

«Перш за все, ми виділяли кошти для того, щоб школи могли закупити засоби індивідуального захисту протягом літнього періоду. Це маски, які будуть щоденно видаватися працівникам навчального закладу. Також має бути резерв масок на випадок, якщо дитина забула взяти маску з дому.

Кошти були виділені і на дезінфікуючі засоби для того, щоб можна було організовувати прибирання навчальних закладів. Закуповуються антисептики, які мають обов’язково бути при вході в навчальний заклад, в їдальні, а також дезінфікуючі килимки, тому що ми плануємо відкривати максимально усі входи, які будуть в школах, і запускати дітей через різні входи, а не через один вхід, щоб не створювати скупчення дітей.

Також планується різна організація навчального процесу, адже кожен навчальний заклад – інший, кількість дітей в навчальному закладі – різна, є школи типові, а є школи, що розташовані в пристосованих приміщеннях, тому від цього багато що залежить. Кожна школа має подати свої пропозиції щодо початку навчальних занять», – розповіла Галина Слічна.

Галина Слічна вважає, що не варто відмовлятися від дистанційного навчання.

«Звичайно, не треба забувати про дистанційне навчання. Логічно буде все-таки залишати елементи дистанційного навчання, можливо, раз на тиждень проводити такі уроки для того, щоб не втрачалося все те, що було напрацьовано, й розвивати це.

Я не кажу про дистанційне навчання для початкової школи, бо це буде трішки складно зробити, адже це малі діти і за ними завжди потрібен нагляд, а от для учнів старших класів можна організовувати раз на тиждень дистанційне навчання», – додає Галина Слічна.

Зауважимо, що за даними ВООЗ діти, в тому числі і шкільного віку, як правило хворіють на COVID-19 значно рідше, а ніж дорослі. Для прикладу, за добу 16 серпня 2020 року виявлено в Україні загалом 1464 особи, які занедужали на COVID-19, із них лише 78 діти, тобто відсоток захворілих дітей – 5,33%. Вчені, щоправда, говорять про те, що серед дітей поширене безсимптомне перенесення COVID-19, тобто діти можуть бути носіями та поширювачами коронавірусу. Відповідно, діти набагато легше, а ніж дорослі переносять корона вірусну хворобу. Знову ж таки, за даними за 16 серпня на Львівщині із 582 госпіталізованих у лікарні обласного підпорядквування «ковідних» пацієнтів діти складали лише 14, тобто 2,4% від госпіталізованих в обласні лікарні. Проте від дітей, які безсимптомно переносять COVID-19, можуть інфікуватися коронавірусом їх старенькі бабусі та дідусі, для яких вірус дуже небезпечний.

comments powered by HyperComments