Перед головним вокзалом Львова запрацював новий фонтан (ФОТО)

Понеділок, 17 серпня 2020, 17:14
Новий фонтан встановили при реконструкції площі Двірцевої. Старий, радянський фонтан зруйнували
Перед головним вокзалом Львова запрацював новий фонтан (ФОТО)

У Львові на площі Двірцевій запрацював іще один фонтан, який за задумом проектувальників має стати іще одною окрасою реконструйованої площі. Минулого тижня фахівці провели встановлення і налагодження відповідного обладнання, яке забезпечує роботу фонтану, отож фонтан введено в експлуатацію. Як стверджують у прес-службі Львівської міської ради, роботи із реконструкції площі Двірцевої добігають до кінця – у кінці вересня планують завершити роботи із облаштування скверу.

Замовником реконструкції площі Двірцевої у Львові виступило ЛКП «Львівавтодор», за результатами тендера, проведеного у системі публічних закупівель, підрядником  стала турецька компанія ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Вартість робіт із реконструкції площі становить 165,5 мільйонів гривень.

«Потрібно ще близько тижня, щоб фонтан почав працювати ідеально, наразі він працює в тестовому режимі. Цікаво побачити його ввечері, в нічний час, коли є перелив кольорів. Багато людей, які приїжджають до Львова, зупиняються і милуються цим фонтаном. Він дуже красивий. Тут сам Бог велів відновити фонтан. Колись тут був фонтан, але він не працював десятки років. А коли ми закінчимо всі роботи, то буде дуже мила гармонія — фонтан, сквер, вул. Чернівецька, де зараз тривають роботи з випередженням графіку, і до кінця року плануємо її повністю завершити. Перший великий етап реконструкції цього простору відбувся, але роботи ще дуже багато», – заявив мер Львова Андрій Садовий, який побував на відкритті фонтану. За його словами, у сквері біля головного вокзалу на площі Двірцевій має з’явитися питний фонтанчик.

«У нас зараз в роботі друга частина пл. Двірцевої. Перша була завершена минулого року. На другій частині вже запустили прекрасний фонтан. Протягом тижня підрядник, який монтував фонтан, доробить всі роботи для забезпечення якісної роботи фонтану.

Активні роботи тривають у сквері. До середини вересня підрядник обіцяє роботи завершити. У сквері облаштують гарну відпочинкову зону — будуть доріжки, гарні вуличні меблі. Також буде збудований туристичний центр. Тобто до кінця вересня реконструкція площі має бути завершена», –  розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Зазначимо, що проект реконструкції площі Двірцевої був розроблений комунальним підприємством «Інститут просторового розвитку», яким керує радник міського голови Львова Олег Едвардович Шмід, який також є депутатом Львівської міськради від «Самопомочі». Підконтрольними Садовому ЗМІ нав’язується думка про «ідеальність» проекту реконструкції площі Двірцевої. Проте навіть у команді міського голови далеко не усі вважають це доконаним фактом. Зокрема інший позаштатний радник міського голови Львова Ярослав Грибальський, який представляє інтереси людей із інвалідністю вважає, що при проектуванні і виконанні робіт із реконструкції площі Двірцевої допущено цілу низку відхилень від державних будівельних норм та стандартів, які регламентують вимоги доступності об’єктів для людей із інвалідністю.

Фото - прес-служба Львівської міської ради, Роман Балук.

comments powered by HyperComments