Капітальний ремонт вулиць Пекарської і Шімзерів у Львові можуть почати уже в 20-х числах серпня

Субота, 15 серпня 2020, 16:21
Виконавчий комітет ЛМР вчора затвердив проектну документацію на ремонт вулиць Пекарської та Шімзерів, завершено тендер по відбору підрядника
Капітальний ремонт вулиць Пекарської і Шімзерів у Львові можуть почати уже в 20-х числах серпня

Учора на своєму засіданні виконком Львівської міської ради прийняв рішення «Про затвердження проектної документації на об'єкт «Капітальний ремонт вул. Пекарська (від вул. Тершаківців до вул. І. Мечникова), вул. Шімзерів» у м. Львові». Як проінформував заступник директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, у випадку, якщо будуть отримані всі необхідні дозволи, ремонтні роботи на вулицях Пекарській та Шімзерів розпочнуться уже в кінці наступного тижня. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами Андрія Білого, роботи по капітальному ремонту почнуть із вулиці Шімзерів. Об'єкт буде перехідним – повністю ремонт завершать наступного року. За результатами тендеру вартість робіт 109 млн грн. Цього року підрядник готовий зробити робіт на 40 млн грн. Тобто 30% робіт.

Замовником проектування і капітального ремонту вулиць Пекарської і Шімзерів у Львові виступає ЛКП «Львівавтодор». Проект розроблено ЛКП «Інститут просторового розвитку». Ним передбачено капітальний ремонт проїзної частини з бруківки та мозаїки із заміною конструктивних шарів, влаштування місць для паркування, будівництво велосипедних доріжок та велосипедних смуг, капітальний ремонт покриття тротуарів, капітальний ремонт світлофорного об'єкта, заміна існуючих мереж водопостачання та каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішнього газопостачання, електропостачання, теплопостачання, мереж зв’язку. Також проектом передбачені умови безперешкодного і зручного пересування маломобільних груп населення, влаштування благоустрою території.

«Цю вулицю треба робити з пришвидшенням, бо ця дорога є критично важлива. Вона має навіть сакральне значення, бо коли ми ховаємо наших Героїв, то саме по вул. Пекарській маємо процесію. Тому важливо її зробити швидко і якісно», – наголосив мер Львова Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments