У Львові визначали переможців Національного проекту «Українська пісня-2020»

П'ятниця, 14 серпня 2020, 18:09
Зйомки концерту відбувалися вчора, 13 серпня 2020 року на сцені Львіської Опери, його транслюватимуть по телебаченню на День Незалежності України
У Львові визначали переможців Національного проекту «Українська пісня-2020»

Національний проект «Українська пісня/Ukrainian Song Project» щорічно проходить у Львові із 2015 року за підтримки Львівських обласної ради та обласної державної адміністрації. Цього року, 13 серпня 2020 року, на сцені Львівської Опери відзняли 5-й ювілейниу проект «Українська пісня / Ukrainian Song Project», який демонструватимуть на всю країну на День Незалежності України. Цього року, нажаль, коронавірусна епідемія внесла свої корективи у проведення проекту «Українська пісня / Ukrainian Song Project», отож він відбувався цьогоріч в онлайн-форматі.

«Я невимовно радий, що вже п’ятий рік поспіль у нас у Львові відбувається таке грандіозне дійство, як фестиваль сучасної музики «Українська пісня». Безперечно, найбільше тішить те, що цей проєкт відкриває нові імена в українському шоу-бізнесі. Це такий собі «трамплін» для молодих талановитих музикантів, який дає шанс і можливості заявити про себе, ділитися своїм талантом перед широкою аудиторією слухачів та отримати належну підтримку», – прокоментував культурно-мистецьку подію заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Собко.

Особливістю проекту є те, що протягом двох останніх років визначають і нагороджують переможця проекту серед молодих артистів, нових імен в українській естрадній музиці, які тільки починають свою творчу кар’єру.

«Уже другий рік поспіль Українська пісня-2020 обирає переможця, адже місією проекту є підтримка молодих артистів. Ми популяризуємо сучасну українську музику в Україні та світі, плекаємо українську мову, творимо українську історію! Сьогодні на цій сцені кращі з кращих, але , на жаль, переможець лише один», – оголосив зі сцени генеральний продюсер національного проекту «Українська пісня / Ukrainian Song Project», відомий у свій час співак Тарас Курчик.

Експертне журі конкурсу визначило ім’я переможця серед п’яти фіналістів проєкту «Українська пісня-2020». Нею стала співачка Shy (Олександра Карягіна), вже знайома українцям завдяки участі у 8-му сезоні «Х-Фактор». В якості призу виконавиця отримає запис і продюсування треку на одній з найкращих студій в Україн «іFOXXSTUDIOS» і зйомку кліпу.

Також на сцені Львівської Опери свої найпопулярніші нові хіти виконали зіркові хедлайнери проекту: «Без Обмежень», Злата Огнєвіч, Ivan Navi, Арсен Мірзоян, Артем Пивоваров, М’ята, Grohotsky, Ірина Федишин.

«Українська пісня/Ukrainian Song Project» – це та культурна подія, на яку ми чи не найбільше чекаємо протягом цілого року. Цей національний проєкт впродовж п’яти років збирає стадіони та гуртує тисячі людей.

Я переконана, що попри онлайн-формат фестивалю, глядачі все одно відчують фантастичні емоції і враження від перегляду концерту, адже організатори доклали колосальних зусиль, щоб попри всі перешкоди, які виникли на шляху до реалізації проєкту, українська пісня таки лунала!», –  зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Ірина Гаврилюк.

Фото – прес-служба Львівської обласної державної адміністрації

comments powered by HyperComments