Садовий втрачає зв’язок із реальністю: він вважає ситуацію із COVID-19 на Львівщині стабільною

П'ятниця, 14 серпня 2020, 15:24
Про це міський голова Львова заявив в ефірі радіостанції «Люкс FM» сьогодні зранку
Садовий втрачає зв’язок із реальністю: він вважає ситуацію із COVID-19 на Львівщині стабільною

Починаючи із кінця травня, на Львівщині загалом фіксується стрімкий ріст захворюваності на COVID-19, наш регіон став лідером в Україні за темпами поширення коронавірусної інфекції – практично щодня кількість інфікованих SARS-COV-2 зростає більш ніж на півтори сотні осіб. Не дивлячись на це міський голова Львова Андрій Садовий вважає ситуацію із коронавірусом в регіоні стабільною, адже медики справляються. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради із посиланням на ранковий виступ Садового на радіо «Люкс FM».

За словами Садового, упродовж останніх місяців у Львові та Львівській області ситуація із захворюваністю на COVID-19 залишається стабільною. За останню добу лабораторний центр провів 1549 ПЛР-тестів, з них позитивних –  184 (з них 68 – львів'яни).

«Тільки за останню добу лабораторний центр зробив більше 1540 тестів – це дуже багато. По області є більше 180 позитивних, з них по Львову — 68. Тобто ми перебуваємо на приблизно одному і тому ж рівні. По лікарнях також стабільна ситуація, медики справляються. Тому не треба переживати: менше нервів, більше свіжого повітря і здорового глузду», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, що за даними Львівської обласної державної адміністрації, у четвер 13 серпня 2020 року за допомогою до медиків області із приводу COVID-19 звернулася рекордна кількість пацієнтів – 530 осіб, 116 із них було госпіталізовано. Кількість стаціонарних «ковідних» пацієнтів на ранок 14 серпня 2020 року теж є рекордною – 1339 осіб, із яких 100 знаходяться в реанімаційних відділеннях, 27 – на апаратах ШВЛ. До переліку лікарень, що приймають пацієнтів із COVID-19 додалося іще два лікувальні заклади – Буська та Жидачівська ЦРЛ.

Наведене вище яскраво свідчить про те, що мер Львова Андрій Садовий потроху втрачає зв’язок із реальністю і називає «стабільною» ту ситуацію, яка насправді є дуже поганою.

comments powered by HyperComments