У Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи у Винниках відновлюють роботу відділення хірургічного профілю

Середа, 12 серпня 2020, 18:41
Як відомо, госпіталь приймає пацієнтів із COVID-19, проте починають працювати й інші відділення.
У Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи у Винниках відновлюють роботу відділення хірургічного профілю

Від 17 серпня 2020 року КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи» починає приймати не тільки пацієнтів із діагностованим COVID-19 чи підозрою на нього, але й пацієнтів хірургічного профілю. У госпіталі відновлюють свою роботу відділення кістково-гнійної хірургії, 1-ше та 2-ге ортопедичне відділення, хірургічне, урологічне та отоларингологічне відділення. Про це із посиланням на директора департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса повідомила прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

«Ці відділення підготують для надання невідкладних і термінових заходів з надання хірургічної допомоги, якщо внаслідок їх перенесення чи відтермінування існує значний ризик для життя або здоров’я пацієнтів. Госпіталізацію пацієнтів здійснюватимуть, коли вони матимуть ІФА або ПЛР обстеження»,– зазначив Орест Чемерис.

Госпіталь в першу чергу надаватиме кваліфіковану хірургічну допомогу учасникам,  інвалідам антитерористичної операції АТО/ООС, ветеранам війн, інвалідам війн, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війн та прирівняним до них категорій населення, репресованим, учасникам війн, ліквідаторам аварії на ЧАЕС, дітям війни, учасникам Революції Гідності.

Орест Чемерис каже, що в установі проведуть розмежування на зелену та червону (для пацієнтів з COVID-19) зони з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних норм, аби вберегти пацієнтів та медичний персонал від небезпечних контактів. Для госпіталізації вищевказаної категорії пацієнтів розгорнуть додаткове (зелене) приймальне відділення, палати інтенсивної терапії в операційному відділенні та профільних хірургічних відділеннях.

comments powered by HyperComments