На очисних спорудах Львова в районі вулиці Пластової з’явиться пост моніторингу якості повітря

Середа, 12 серпня 2020, 17:05
Договір на постачання обладнання для посту підписано із компанією «Novus Cybernetic», яка стала переможцем тендеру
На очисних спорудах Львова в районі вулиці Пластової з’явиться пост моніторингу якості повітря

Сьогодні ЛКП «Зелене місто» та науково-виробниче підприємство Novus Cybernetic, яке перемогло у тендері на постачання обладнання для посту моніторингу якості повітря, підписали відповідний договір. Пост моніторингу якості повітря, за словами директора ЛКП «Зелене місто» Святослава Євтушенко, буде стаціонарним і розміститься в районі вулиці Пластової, де знаходяться міські очисні споруди. Вартість обладнання та його встановлення – 1,3 мільйони гривень. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Євтушенко каже, що буде встановлений газовий аналізатор, який буде контролювати одразу у режимі онлайн, передавати на сайт інформацію про те, який у ту хвилину стан повітря на вул. Пластовій.

«Це робиться для того, щоб ми всі бачили, що відбувається із якістю повітря, а також, аби мешканці так само могли заходити та бачити, чи є проблеми із повітрям, чи немає на тій вулиці. Це, відповідно, контроль очисних споруд, підприємств, що там знаходяться, а також будівництва сміттєпереробного заводу, яке розпочинається на вул. Пластовій», – каже керівник підприємства.

Обладнання поста моніторингу відповідає метрологічним вимогам і буде сертифікованим відповідно до законодавства. Також пост моніторингу буде обладнаний метрологічною станцією і здійснюватиме заміри таких речовин, як вуглець оксид (CO), діоксид азоту, діоксид сірки, озон, сірководень, аміак, оксид азоту та інших шкідливих речовин. Передбачається, що обладнання встановлять у жовтні. Також у режимі онлайн усі охочі зможуть відслідковувати якість повітря на нашому сайті, або ж іншому електронному ресурсі", — зазначив Святослав Євтушенко, директор ЛКП «Зелене місто».

Нагадаємо, свого часу львів'янка Марія Щебет подала електронну петицію «Про встановлення приладу вимірювання забруднення повітря на вул. Пластовій, 13 з метою постійного відстежування шкідливого впливу на населення». Її звернення набрало потрібну кількість підписів. Так, у межах ухвали Львівської міської ради № 5906 від 21.11.2019 ЛКП «Зелене місто» провело закупівлю обладнання для облаштування відповідного поста.

comments powered by HyperComments