На Львівщині вчора виявили майже 170 недужих на COVID-19

Середа, 12 серпня 2020, 09:15
Лабораторії Львівської області у вівторок, 11 серпня 2020 року провели 1756 тестів для виявлення коронавірусу методом ПЛР
На Львівщині вчора виявили майже 170 недужих на COVID-19

На Львівщині від початку епідемії коронавірусу виявлено уже 11308 випадків інфікування ним. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради із посиланням на заступницю міського голови Львова та керівницю міського штабу з протидії коронавірусу Галину Слічну.

За словами Слічної, вчора лабораторії Львівської області провели 1756 тестів для виявлення коронавірусу методом полімеразно-ланцюгової реації (ПЛР), в результаті досліджень виявлено 166 нових випадків інфікування (9,45 % від загальної кількості тестів). Серед виявлених вчора інфікованих 53 особи проживає у місті Львові (майже 32% від загальної кількості інфікованих). Черга на ПЛР-тестування зберігається – у холодильнику залишилося 801 проба.

Загалом на Львівщині на COVID-19 із початку епідемії занедужало 11308 мешканців (+ 166 за минулу добу). 310 випадків інфікування коронавірусом завершилося смертю пацієнта (+ 1 за минулу добу, смертність – 2,74% від загальної кількості виявлених інфікованих). Лабораторно підтверджено 3040 випадків одужання від COVID-19 (26,88% від загальної чисельності виявлених інфікованих). За минулу добу зафіксовано іще 91 випадок одужання від коронавірусної хвороби. Чисельність «активних» пацієнтів із діагнозом COVID-19 складає 7958 осіб (70,38% від загальної чисельності виявлених інфікованих).

Прес-служба Львівської міської ради також подала інформацію про чисельність стаціонарних «ковідних» пацієнтів у деяких лікарнях міста Львова. Отож у КНП Львівської обласної ради «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» перебуває 191 пацієнт, із них у реанімаційному відділенні – 7 осіб, двоє підключеного до апаратів штучної вентиляції легенів. У комунальних лікарнях міста Львова станом на ранок 12 серпня 2020 року перебуває загалом 269 пацієнтів, в тому числі у КНП ЛМР «1-ша міська клінічна лікарня імені Князя Лева» – 73 пацієнти, у КНП ЛМР «8-ма міська клінічна лікарня» – 79 пацієнтів, у КНП ЛМР «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова» – 117 пацієнтів. Нагадаємо, що ці лікарні можуть прийняти до 720 пацієнтів із COVID-19 або підозрою на нього.

Доповнено

Зауважимо – проведення 1756 ПЛР-тестів для виявлення коронавірусу – це рекордна кількість досліджень для Львівської області. Її прокоментували чиновники Львівської обласної державної адміністрації.

«Така кількість тестування – це зовсім нова цифра для Львівської області, проте вагома та показує реальний показник виявлення нових випадків. Пишаємось, що завдяки наполегливій співпраці вдалось збільшити кількість лабораторій, забезпечити їх необхідними матеріалами та охопити тестування значну частину населення», – повідомив Іван Собко, заступник голови Львівської ОДА.

«Це досить великий показник та свідомий крок для більш точного охоплення населення тестуванням та виявлення захворюваності в області. Так, для порівняння, за попередню добу зроблено 1325 досліджень, підтверджено 161 випадок. За поточну добу проведено на 431 тестування більше та виявлено 166 випадків», – зазначив Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Зауважимо, що наразі черга із зразків на ПЛР-тестування така, що лабораторії можуть виконати ці дослідження протягом півдоби.

comments powered by HyperComments