У Львові влаштовують іще два питні фонтанчики

Четвер, 6 серпня 2020, 11:15
ЛМКП «Львіводоканал» монтує питні фонтанчики на вулиці Підвальній біля Порохової вежі та на проспекті Свободи поруч із пам’ятником Тарасу Шевченку
У Львові влаштовують іще два питні фонтанчики

Як повідомляють у ЛМКП «Львівводоканал», підприємство продовжує роботи по облаштуванню питних фонтанчиків. Зараз монтують три фонтанчики – на вулиці Підвальній біля Порохової вежі та на проспекті Свободи поруч із пам’ятником Тарасу Шевченку. Про це пише прес-служба Львівської міської ради.

Перший із п’яти питних фонтанчиків почав працювати позавчора, 4 серпня 2020 року на площі Ринок. Загальна вартість проекту із влаштування 5 питних фонтанчиків – 587 гривень. Фонтани будуть двох типів — чотири дворівневі та один трирівневий із чашею для собак чи котиків.

«Дизайн фонтанів погодило міське управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради. Після завершення монтажних робіт фонтанчики тестуватимуть, а воду додатково перевірять у лабораторії «Львівводоканалу».

Загалом усі 5 фонтанів виготовлено з нержавіючої сталі і вони є стійкими до вандалізму. Важливо, що львів'яни не контактуватимуть губами з металом фонтанчиків – стійкий потік води дозволить напитися без контакту із краном, що важливо в умовах карантину.

Вода до питних фонтанчиків потраплятиме переважно із підземних джерел наших свердловин поблизу міста Стрий. Тому львів'яни та гості міста матимуть змогу напитися чистої артезіанської води», – розповіли у ЛМКП «Львіводоканал».

Цього року планується встановлення іще двох питних фонтанчиків – на площі Митній та поряд із Оперним театром.

comments powered by HyperComments