Львів не закриватиме спортивні заклади та хостели на території міста

Вівторок, 4 серпня 2020, 13:06
Так вирішили у Львівській мерії незважаючи на те, що місто Львів потрапило у «помаранчеву» карантинну зону у зв’язку із ситуацією із коронавірусом у Львові
Львів не закриватиме спортивні заклади та хостели на території міста

Заступник міського голови Львова Андрій Мосакаленко сьогодні під час брифінгу розказав про те, як відбувалося засідання міської комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та про те, які рішення ця комісія прийняла у зв’язку із тим, що на державному рівні місто Львів потрапило у «помаранчеву» карантинну зону. Крім того Москаленко розповів про те, як буде здійснюватися освітній процес у міських школах із 1 вересня. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

За  словами Андрія Москаленко, робота більшості закладів та установ у місті Львові не змінюється, за умов дотримання карантинних обмежень: використання масок, дезінфекторів, дотримання дистанції тощо. Також проведуть додаткову перевірку ринків, супермаркетів, торгово-розважальних центрів, закладів спорту та закладів громадського харчування на дотримання карантинних вимог.

«Щойно завершилося засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, де було адаптовано рішення державної комісії щодо «помаранчевої» зони. У форматі «помаранчевої» зони Львів функціонує вже близько останніх 5−6 місяців, саме тому спортивні заклади, фітнес-центри, хостели продовжують у Львові працювати.

Ми проаналізували вимоги, які були в державній постанові, і розуміємо, що якщо в спортивному залі, клубі на 200, 300, 400 квадратних метрів перебуває 2−3 людини, а ці заклади були сьогодні і вчора промоніторені, то зрозуміло, що небезпеки це не має. А для великої кількості людей — це робочі місця, це робота цілої індустрії. Саме тому такі заклади з дотриманням всіх необхідних карантинних вимог продовжують працювати. А все решта, що раніше у Львові не функціонувало, і далі не функціонує: планова госпіталізація, робота дитячих баз, які вже не будуть запускатися до вересня –  тобто це кілька пунктів, які до сьогодні не функціонували.

Окрім того, рішенням комісії було прийнято посилити обстеження закладів декількох напрямків – це ринки, торгові центри, спортивні заклади, а також заклади громадського харчування на дотримання маскового режиму, дезінфекції, дистанції, метражу. Такі перевірки будуть тривати до 8 серпня», – заявив заступник міського голови Львова із питань розвитку Андрій Москаленко.

Паралельно із тим, що бізнесу дозволяють працювати, Андрій Москаленко звернувся до пересічних містян із проханням дотримуватись карантинних обмежень і не наражати себе та інших на небезпеку.

Крім того, Андрій Москаленко озвучив позицію мерії щодо навчання школярів у загальноосвітніх школах – навчальний процес тут має тривати «очі в очі».

«Наші колеги з управління освіти опрацьовують можливість повноцінного навчання власне «очі в очі» – це позиція, яку ми озвучували ще раніше. Ми готуємося до проведення навчання «очі в очі» – якщо не буде якихось додаткових форс-мажорних ситуацій спалаху», – зауважив Андрій Москаленко.

Зазначимо, що відповідно до діючої постанови Кабінету Міністрів України, навчальний процес у закладах освіти припиняється в тому випадку, коли регіон потрапив до «червоної» карантинної зони. Щодо міста Львова, то наразі є значний резерв ліжко-місць для хворих на COVID-19 у комунальних лікарнях міста – станом на ранок 4 липня 2020 року було зайнято 209 із 720 ліжкомісць. Наявність міської ПЛР-лабораторії, яка буде проводити тестування на коронавірус, дасть змогу по-перше збільшити кількість тестів, по-друге «розбавляти» тести, які надійшли від людей із підозрою на коронавірус, тестами тих пацієнтів, які одужують від COVID-19 – наразі у Львові та області накопичилася значна кількість пацієнтів, які від час інфікування мали давно одужати, але потужності обласних лабораторій просто не вистачало для проведення тестування такої категорії пацієнтів. Отож, малоймовірно, що Львів потрапить у «червону зону», натомість є навіть шанси покращити ситуацію до «жовтого» рівня, якщо почати тестувати тих, хто одужує від коронавірусу.

comments powered by HyperComments