Львівська «Лікарня на Топольній» отримала від благодійників 5 апаратів штучної вентиляції легенів

Понеділок, 3 серпня 2020, 16:28
Нову медичну реанімаційну техніку КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова» подарувало ТзОВ «Епіцентр К».
Львівська «Лікарня на Топольній» отримала від благодійників 5 апаратів штучної вентиляції легенів

КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова», яка більше відома львів’янам як «Лікарня на Топольній» отримала в якості благодійного подарунку від компанії «Епіцентр К» п’ять апаратів штучної вентиляції легенів експертного класу. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Зазначається, що отримані апарати ШВЛ – це реанімаційне обладнання експертного класу, яке слугуватиме для порятунку пацієнтів і після пандемії, адже вони компактні та мобільні, а тому легкі у переміщенні і дають змогу ефективно працювати у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії.

«Сьогодні для міста передаємо чергову партію апаратів ШВЛ, які вкрай необхідні для лікування хворих з коронавірусом. Це вже третя партія таких апаратів для лікарні. Сподіваємось, ці апарати покращать ситуацію з лікуванням», – зазначив Вадим Лозовий, заступник голови компанії «Епіцентр К».

Зараз лікарня швидкої допомоги визначена як додаткова госпітальна база для лікування хворих на коронавірус, тож окрім надання невідкладної допомоги, тут тепер лікують і хворих на коранавірусні пневмонії.

«Ці апарати – дуже важливі для порятунку важких пацієнтів з коронавірусом. Це апарати американського виробництва експертного класу, які застосовуються в реанімації, і якими легко користуватися анестезіологам. Зараз в лікарні перебуває близько 120 пацієнтів з коронавірусом — два крила лікарні зайняті лікуванням цих пацієнтів, це дуже багато. Це пацієнти тяжкі і середнього ступеня важкості, і багато з них потребує штучної вентиляції легень. Зараз на ШВЛ маємо 8 пацієнтів. Збільшено кількість реанімаційних ліжок – зараз їх вже 60. Тому потреба в таких апаратах ще є, і це все буде залежати від навантаження», – розповів Олег Самчук, генеральний директор лікарні швидкої медичної допомоги. Він зауважив, що зараз в лікарні загалом є близько 55 апаратів ШВЛ, які використовують також для лікування хворих на інфаркти та інсульти, хворих, які мають черепно-мозкові травми та є в реанімації.

Зауважимо, що наразі найбільше пацієнтів із коронавірусом приймає у Львівській області Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня. Серед міських і районних лікарень лідером із завантаження є Стебницька міська лікарня, яка перевантажена майже у півтора рази.

comments powered by HyperComments