На Львівщині судитимуть убивць пари підлітків з Золочева

Четвер, 30 липня 2020, 08:41
Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини завершили досудове розслідування та скерували на розгляду суду обвинувальний акт щодо двох мешканців міста Золочів віком 18 та 19 років, а також 17-річного львів’янина, яких підозрюють, зокрема, в умисному вбивстві двох осіб, торгівлі наркотиками та втягненні неповнолітнього у злочинну діяльність.
На Львівщині судитимуть убивць пари підлітків з Золочева

Як повідомлялось раніше, інформація про зникнення двох мешканців міста Золочів – 16-річної дівчини та 17-річного юнака, надійшла у поліцію 17 березня, інформують у пресслужбі Нацполіції Львівщини.

Як встановили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління спільно з оперативниками управління карного розшуку та управління протидії наркозлочинності поліції Львівщини за процесуального керівництва прокуратури області, неповнолітні були вбиті. Також було встановлено, що до скоєння цього злочину причетні двоє мешканців міста Золочів віком 18 та 19 років та їх 17-річний спільник – львів’янин.

Зловмисники ретельно спланували вбивства – вибрали місце у лісі неподалік села Підгірці Бродівського району, викопали яму, приготували знаряддя скоєння злочину та легкозаймисту рідину для спалювання тіл. 15 березня вони заманили юнака та дівчину у ліс, забили їх битою до смерті, тіла скинули у яму, підпалили та закопали.

Слідчі повідомили 19-річному мешканцю Золочівського району про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.304 (Втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України, ч.2 ст.306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, ч.2 ст.307 (Незаконне придбання, зберігання та збут особливо небезпечних наркотичних засобів) Кримінального кодексу України та п.п.1, 9, 12 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з метою приховати інший злочин) Кримінального кодексу України.

Його спільнику, також жителю району віком 18 років слідчі повідомили про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, ч.2 ст.307 (Незаконне придбання, зберігання та збут особливо небезпечних наркотичних засобів) Кримінального кодексу України та п.п.1, 9, 12 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з метою приховати інший злочин) Кримінального кодексу України.

Ще одному зловмиснику, 17-річному львів’янину, слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.п.1, 9, 12 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з метою приховати інший злочин) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваним – позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

 

comments powered by HyperComments