У Львові пропонують вирішити транспортну проблему за рахунок будівництва тунелів та естакад

Середа, 29 липня 2020, 14:02
Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, якого вважають одним із кандидатів у мери Львова оприлюднив своє бачення розвитку транспорту та інфраструктури міста
У Львові пропонують вирішити транспортну проблему за рахунок будівництва тунелів та естакад

Кандидати у мери Львова почали публікувати свої програми в різних галузях. Вчора на сайті «Варта 1» ймовірний кандидат у мери Львова Ігор Зінкевич опублікував своє бачення розвитку транспорту та інфраструктури міста. На відміну від чинного мера Львова  Андрія Садового, Зінкевич пропагує гармонійний розвиток приватного і громадського транспорту. Щодо громадського транспорту депутат та його консультанти віддають перевагу розвитку міського електричного транспорту, зокрема тролейбусів із автономним ходом, маршрутами яких пропонується покрити всю територію Львова, а автобуси використовувати тільки у межах Львівської ОТГ для приміських перевезень.

Головною транспортною проблемою Львова Зінкевич вважає транзитний центр, отож, щоб його розвантажити депутат пропонує збудувати кілька тунелів, які сполучали б між собою різні райони міста. Перший тунель, на думку Зінкевича, мав би сполучити вулицю Стуса із Підзамче, другий – вулицю Винниченка і Підзамче, а третій пройти по осі Личаків – Підзамче. Крім того пропонується збудувати кілька транспортних естакад над завантаженими перехрестями – по одній із таких естакад пропонується прокласти трамвайну лінію від вулиці Сахарова до вулиці Коперника, інша мала з’єднати вулицю Стрийську і верхню частину вулиці Шота Руставелі. Зінкевич зауважує, що подібні проекти будуть достатньо коштовними, але іншого способу звільнити центр від транзитного транспорту він не бачить.

Крім цього пропонується добудувати проспект Червоної Калини до об’їздної дороги Львова, а також сполучити вулицю Брюховицьку із вулицею Омеляна Ковча і таким чином покращити транспортне сполучення із Сиховом та Рясним.

comments powered by HyperComments