МОЗ забороняє Львівщині послаблювати карантинні заходи

Четвер, 23 липня 2020, 15:21
В «чорному списку» загалом шість регіонів України, із них більшість – в Західній Україні
МОЗ забороняє Львівщині послаблювати карантинні заходи

Львівська область не має права послаблювати карантинні заходи – у Міністерстві охорони здоров’я опублікували новий перелік показників, які визначають можливість послаблення карантину. В цьому переліку – відсоток заповнення ліжко-місць, передбачених для недужих на коронавірус (має бути менше за 50%); охоплення населення тестуванням (на 100 тисяч населення має проводитися не менше 24 ПЛР та ІФА тестів); відсоток виявлення коронавірусу у тестованих (має бути меншим за 11 %) та динаміка виявлення інфікованих (має бути менше, а ніж 10%).

Львівщина потрапила в «чорний список» із двох причин – в нашому регіоні динаміка інфікування складає + 41,85%, відсоток виявлення коронавірусу під час тестування – 14,34%.

Так само через перевищення двох показників у «чорному списку» і Прикарпаття – тут коронавірус виявляли у 13,11% тестованих, а динаміка інфікування + 54,85%.

Волинська область потрапила у «чорний список» через те, що під час тестування коронавірус виявляли у 17,58% зразків, Тернопільщина – через приріст  кількості інфікованих + 11,47%.

Послаблювати карантинні обмеження також не може Чернігівщина – тут проводять занадто мало ПЛР та ІФА тестувань – 20,83 замість 24.

comments powered by HyperComments