У Львові працюють над очищенням водойм і благоустроєм території навколо них

Четвер, 23 липня 2020, 10:52
На території міста Львова налічується 71 водний об’єкт, 43 із них обслуговує місто.
У Львові працюють над очищенням водойм і благоустроєм території навколо них

У Львові проводяться роботи із збереження та очищення міських водойм. В Управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради повідомили, що в межах міста є 71 водойма, із них 43 обслуговує місто. Цього року роботи із очищення водойм і благоустрою території навколо них тривають на 6 об’єктах. Ці роботи обійдуться міському бюджету в 4 мільйони 90 тисяч гривень. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Кожна водойма у Львові має бути на особливому контролі. Важливо знайти варіант, щоб підтримувати всі озера у хорошому стані. Насправді всі водойми мають бути чистими. Ми маємо намір повністю очистити озера, щоб вони були красивими, і щоб було де відпочивати. До цього повинні долучатись і мешканці міста. Адже там, де громадяни проявляють власну ініціативу, там більше порядку», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

У минулому році із міського Фонду охорони навколишнього природного середовища було виділено 345 тисяч гривень на покращення благоустрою та технічного стану міських водойм. 170 тисяч гривень із цієї суми пішли на покращення благоустрою, технічного стану та обслуговування водойми на вулиці Петра Панча 8 – 10 (початок робіт). 75 тисяч гривень витрати лина інженерно геологічні вишуковування на території парку «Знесіння» для покращення благоустрою та технічного стану водойми на вул. Митрополита Липківського – вул. Заклинських. 100 тисяч гривень витратили на топографічно-геолдезичні та геологорозвідувальні роботи для покращення стану водойми на вул. Петра Сотника.

Цього року із міського Фонду охорони навколишнього природного середовища передбачається виділення 1 мільйона 90 тисяч гривень на наступні роботи по водоймам: 190 тисяч гривень піде на очищення водойми на вул. Митрополита Липківського – вул. Заклинських, 130 тисяч – на виготовлення проектно-кошторисної документації із покращення стану водойми на вул. І. Величковського (Рясне – 2), 70 тисяч гривень витратять на проведення гідрологічних досліджень та виготовлення проектно-кошторисної документації з покращання технічного стану водойми, розташованої на вул. Сотника В. Панаса. Найбільша сума – 600 тисяч гривень скеровується на з аходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного та санітарного стану річок (обстеження та очищення витоку русла річки Зубра від незаконних каналізаційних під'єднань). Іще 100 тисяч гривень йде на про ведення гідрогеологічних досліджень водойми та території, прилеглої до вул. Замарстинівської, 270.

Крім того, на покращення благоустрою водойми на вул. Петра Панча 8 – 10 із Громадського бюджету виділено 3 мільйони гривень. Отож загальні витрати на виконання робіт, пов’язаних із покращенням стану водойм і благоустроєм прилеглих територій складають 4 мільйони і 90 тисяч гривень.

У 2021 році планується подальше проведення робіт із відновлення водойм і благоустрою прилеглих територій. Зокрема будуть займатися водоймами у парку «Піскові озера», Левандівським озером, озером на вул. Петра Панча, на вул. Сотника Панаса, вул. Величковського та Замарстинівській, 270. Вартість робіт буде визначена проектно-кошторисною документацією, яку виготовляють цього року.

comments powered by HyperComments