На стадіоні «Скіф» у Львові облаштовують сучасні бігові доріжки

Вівторок, 21 липня 2020, 09:22
Фінансування реконструкції стадіону «Скіф» проводиться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в рамках програми «Велике будівництво»
На стадіоні «Скіф» у Львові облаштовують сучасні бігові доріжки

На цьому тижні у Львові на стадіоні «Скіф» Львівського Державного університету фізичної культури імені Івана Боберського почалися роботи із влаштування бігових доріжок. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Роботи із влаштування бігових доріжок виконують із виконанням сучасного обладнання. Зокрема використовується автоматизований укладач поліуретанової стяжки «PlanoMatic P703», який відноситься до нового покоління техніки. Цей укладач спеціально розроблений для облаштування професійних легкоатлетичних доріжок товщиною від 6 до 50 мм.  Вбудований пристрій автоматичного вирівнювання підтримує установку рівною, а для досягнення оптимальної якості поверхні ущільнення можна відповідно адаптувати, регулюючи кут нахилу стяжки, що є важливою умовою при облаштуванні віражів.

Двошарова пом’якшена поліуретанова система складається з гумового грануляту і кольорового каучуку (EPDM), яка сертифікована IAAF (Міжнародна федерація легкої атлетики).

«Після облаштування спортивного покриття бігових доріжок і секторів стадіон відповідатиме вимогам другої категорії Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Це дозволить Львівщині приймаєти легкоатлетичні змагання європейського рівня, що своєю чергою сприятиме розвитку цього виду спорту в нашому регіоні», – зауважив начальник управління фізичної культури та спорту Роман Хім‘як.

Фінансування об’єкту здійснюється за рахунок коштів ДФРР в рамках програми «Велике будівництво». Відновлення бігових доріжок та легкоатлетичних секторів – лише частина робіт, які тривають на навчально-спортивному комплексі «СКІФ».

comments powered by HyperComments