У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги на вулиці Миколайчука хочуть відкрити нові відділення і провести благоустрій території

Середа, 15 липня 2020, 14:53
Питання розвитку та реконструкції КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» сьогодні обговорювали під час робочої наради із мером Львова Андрієм Садовим
У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги на вулиці Миколайчука хочуть відкрити нові відділення і провести благоустрій території

КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» відома львів’янам, як «Лікарня на Топольній» планує будувати нові корпуси, відкривати нові відділення та провести благоустрій території. Ці питання сьогодні обговорювалися на робочій нараді, яку міській голова Львова Андрій Садовий провів із керівництвом КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги», про що повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Сюди ми плануємо вкладати великі кошти, проектуємо благоустрій цієї території. Важливо запросити фахівців, провести обговорення і зробити гарний проект. Цей рік специфічний по коштах, але всі проекти, які замовляє місто, реалізовуються та оплачуються», – заявив Андрій Садовий.

Керівник лікарні Олег Самчук розповів, що планується очистка і ремонт фонтану на території лікарні. Вартість цього проекту – біля 6 мільйонів гривень. Окрім цього на нараді обговорили можливість влаштування парковки на території лікарні. Садовий дав доручення відремонтувати сходи, які ведуть до лікарні від парковки.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, розбудова лікарні і нові корпуси – це великий містобудівний масштаб. Спочатку потрібне медичне завдання, а потім містобудівне вирішення.

Андрій Садовий доручив облаштувати на території лікарні лавочки для відвідувачів. Проект розвитку лікарні буде напрацьовувати ЛКП «Інститут просторового розвитку» разом із керівництвом лікарні та архітекторами.

«Якщо робити цю лікарню номером один в Україні і Центрально-Східній Європі, то тут все має бути продумане. Треба концептуально зрозуміти, що має бути в лікарні. Можна провести міжнародний архітектурний конкурс. Треба організувати думальний процес», – заявив міський голова Львова.

Олег Самчук під час наради розповів про плани розвитку онкологічного відділення в лікарні швидкої медичної допомоги. Нагадаємо, що недавно у КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» відкрили відділення трансплантології, де було проведено кілька операцій із трансплантації нирок та серця.

Зазначимо, що сама концепція Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги передбачає насамперед надання екстреної і невідкладної медичної допомоги. Отож, упор в таких лікарнях робився на реанімаційні, травматологічні відділення та відділення невідкладної хірургії. Високоспеціалізована допомога  надавалася, як правило, у інших лікувальних закладах. У Львівській області таким медичним закладом була і є Львівська обласна клінічна лікарня, у якій, до речі, уже протягом багатьох років здійснюється трансплантації нирок від родинного живого донора. Отож, виникає питання до влади Львова – чи логічно створювати у міській лікарні швидкої допомоги паралельну структуру, якщо є можливість інвестувати в ужк існуючу лікарню, яка має професійний колектив?

comments powered by HyperComments