Дитячі садочки у Львові відкриють уже у п’ятницю

Середа, 15 липня 2020, 09:44
Таке рішення вчора прийняла міська комісія із техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, садочки будуть працювати відповідно до спеціального протоколу
Дитячі садочки у Львові відкриють уже у п’ятницю

Незважаючи на складну епідемічну ситуацію із поширенням коронавірусу на Львівщині і зокрема у Львові, вчора, 14 липня 2020 року міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) прийняла рішення про послаблення низки карантинних обмежень, в тому числі – про відновлення роботи дитячих садочків та інклюзивно-ресурсних центів. Крім того відновлять свою роботу заклади розміщення. Про це за результатами засідання міської комісії із ТЕБ та НС повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Ми прийняли рішення дозволити роботу дошкільних навчальних закладів всіх типів та форм власності з 17 липня. Напередодні нам необхідно провести опитування серед батьків, щоб розуміти, яка очікувана кількість дітей може відвідувати садочки, та завезти продукти харчування для дітей.

Також ми дозволили роботу інклюзивно-ресурсних центрів Львова для проведення корекційної та психологічної допомоги, необхідної для дітей. Ми пропонуємо відкрити їх з 15 липня.

Окрім того, було прийняте рішення з 15 липня дозволити роботу закладам, які пропонують свої послуги із розміщення», – розповіла керівниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові, заступниця міського голови Львова Галина Слічна.

Вона також відмітила, що у Львові і далі забороняється відвідування місць громадського передування і громадського транспорту без масок та посвідчення особи, проведення заходів із кількістю учасників понад 10 осіб, а також робота закладів громадського харчування в період із 23:00 до 07:00.

Зауважимо, що дитячі садочки у Львові будуть працювати у час коронавірусного карантину за окремим протоколом. Відповідно до нього, батьки повинні надати письмову згоду щодо дотримання правил відвідування закладу дошкільної освіти (ЗДО) під час послаблення карантину. Якщо батьки будуть вести дитину до ЗДО вперше після відновлення його роботи, вони повинні повідомити про це вихователя до 17 години дня напередодні першого візиту дитини до дитячого садка. Вхід батькам на територію дитячого садка заборонений.

Прийом дітей у дитячий садочок буде відбуватися із 07:30 до 10:00 ранку на території ЗДО поза межами будівлі. Батьки або супроводжуючі особи повинні одягати респіратор або захисну маску таким чином, щоби були закриті рот та ніс.

Працівник дитячого садочка, який приймає дитину, повинен виміряти їй температуру і відвести дитину в групу. При найменших ознаках респіраторного захворювання та у разі підвищення температури у дитини понад 37,2 градуси Цельсія необхідно залишити територію дитячого садочка і звернутися до сімейного лікарня (педіатра). При найменших ознаках нездужання у дитини, впродовж дня у дитсадку, її будуть ізольовувати, а батьки зобов’язані її негайно забрати.

Батькам заборонено приводити дитину в дитячий садочок із ознаками респіраторного захворювання (кашель, нежить, тощо), а також, якщо дитина перебувала у контакті із особами, що захворіли на COVID-19 протягом останніх 14 днів.

Приводити дитину до дитячого садочка можна тільки із комплектом необхідного одягу на 1 день. Забороняється приносити з дому до дитячого садка самокати, велосипеди, м’які та пластмасові іграшки.

Забирати дітей ввечері батьки мають лише при вході до дитячого садка. Увечері всі речі дитини батьки мають забрати додому, оскільки шафи і роздягальні піддаються додатковій дезінфекції. При необхідності забрати дитячі речі повідомте про це вихователя. Працівник дошкільного закладу видасть їх.

Батькам рекомендується уникати близького контакту із працівниками ЗДО, іншими батьками та чужими дітьми. Всі питання, які стосуються освітнього процесу мають з’ясовуватися у онлайн-режимі.

У протоколі, який стосується працівників ЗДО зазначається, що вони повинні зробити розмітку біля входу із метою дотримання дистанції. На вході у ЗДО має бути обладнане місце для обробки рук і взуття дезінфікуючими засобами, а також розміщена відповідна інформація про необхідність дезінфекції.

У туалетах має бути рідке мило і одноразові паперові рушнички. Використання багаторазових рушників заборонене.

Працівники ЗДО мають дбати про те, щоб при вході в групу дитина одягла змінне взуття і вимила руки із милом та витерла паперовим рушничком. Температуру вихованцям дитячого садочка повинні вимірювати зранку по прибутті в ЗДО та перед поверненням додому, а також кожні 4 години перебування у ЗДО. Дані про вимірювання температури повинні вноситися у відповідні журнали.

У дитячих садочках та інших ЗДО щодня має проводитися дезінфекція території (омофони, хвіртки, ручки, столи, ігрові споруди, лавки, павільйони, пісочниці) та термічна обробка посуду та столових приборів. Вологе прибирання має проводитися що дві години. Щогодини має проводитися провітрювання приміщень. Ігри та заняття, що передбачають фізичний контакт між дітьми мають бути обмежені. Мають бути обмежені сенсорні заняття та ігри.

comments powered by HyperComments