У Львові сьогодні вирішуватимуть, чи відкривати дитячі садки. На черзі – театри і кінотеатри

Вівторок, 14 липня 2020, 11:01
За словами мера Львова Андрія Садового, сьогодні міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій проведе своє засідання
У Львові сьогодні вирішуватимуть, чи відкривати дитячі садки. На черзі – театри і кінотеатри

Сьогодні зранку мер Львова Андрій Садовий в ефірі радіостанції «Люкс FM» заявив, що сьогодні повинна зібратися міська комісія із техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і обговорити питання щодо відкриття дитячих садочків у місті Львові. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Вчора регіональна комісія дозволила розпочати відкриття садочків по області. Сьогодні буде засідання нашої міської комісії, і ми будемо поступово давати можливість для роботи садочків по місту Львову. Це буде дуже великий плюс, тому що багато молодих батьків з дітьми ходять на роботу. По інших питаннях поки що обласна комісія рішень не приймала», – зазначив мер міста Андрій Садовий.

Зауважимо, що сам Андрій Садовий констатував, що епідемічна ситуація у Львові та на Львівщині і далі залишається дуже складною – в результаті проведених вчора 1233 ПЛР-тестів, виявлено 147 позитивних результатів, із них – 68 у місті Львові.

«По лікарнях суттєвих змін немає - завантаженість тримається у межах певного рівня. Але все одно, позитивні ПЛР є, люди хворіють, тому безпека має бути», – відмітив Андрій Садовий.

Андрій Садовий також заявив, що «Театри і кінотеатри можна відкривати – вони зробили безпрецедентні заходи безпеки». Однак, для цього потрібно рішення обласної комісії із питань ТЕБ та НС.

«Сьогодні будемо проводити нашу міську комісію, тому що вчора регіональна дозволила відновити роботу садочків. Напевно з п’ятниці або з понеділка почнемо відкривати садочки, бо треба закупити продукти і працівники мають бути готові вийти на роботу. Сьогодні-завтра наші працівники обдзвонять батьків – яка в кого ситуація, хто є у Львові, і скільки дітей будуть відвідувати садки.

Також я вважаю, що і театри, і кінотеатри можна починати відкривати. Тим більше, кінотеатри зробили безпрецедентні заходи з безпеки, там дійсно буде тільки половина сидячих місць, покращене кондиціонування та інші речі. Я очікував, що регіональна комісія це рішення прийме. Будемо сьогодні спілкуватися з керівниками обласної комісії про це», – заявив Андрій Садовий.

Маємо зауважити, що у Львові дуже високі темпи поширення коронавірусу серед населення – за даними 13.07.2020 року швидкість інфікування 9,37 осіб на 100 тисяч населення на добу. Для порівняння – у Києві цей показник становить 3,86 осіб на 100 тисяч населення на добу. Отож, послаблення карантинних заходів у Львові пояснюються скоріше політичним та економічним чинником, а ніж покращенням епідемічної ситуації у місті Львові. Насправді влада міста Львова на чолі із Андрієм Садовим мала б не послаблювати, а навпаки посилювати карантинні заходи, щоб знизити темпи поширення інфекції, мав би бути впроваджений жорсткий контроль маскового режиму у громадському транспорті та публічних місцях. Але такі заходи, які безпеперечно покращать епідемічну ситуацію в місті будуть негативно сприйняті цільовим електоратом Садового, а чинний мер боїться свого програшу на осінніх місцевих виборах більше, а ніж «коронавірусного цунамі», яке може знову накрити Львівщину в разі непродуманих дій влади по послабленню карантину.

 

comments powered by HyperComments