На Львівщині вчора знову виявлено більше сотні нових випадків інфікування коронавірусом, але видужало тільки 6 осіб

Субота, 11 липня 2020, 10:23
Станом на ранок 11 липня 2020 року на Львівщині з початку епідемії коронавірусу уже налічується 6882 інфікованих, із них «активних» недужих на COVID-19 – 5692 особи
На Львівщині вчора знову виявлено більше сотні нових випадків інфікування коронавірусом, але видужало тільки 6 осіб

У Львівській області знову за минулу добу виявлено майже 120 нових випадки інфікування коронавірусом SARS-COV-2 – це результат проведення 1097 ПЛР-тестів. Із 119 позитивних тестів 57 (47,9%) належить мешканцям міста Львова. Отож, від початку епідемії коронавірусом SARS-COV-2 на Львівщині інфікувалося уже 6882 особи. Про це повідомила заступниця міського голови Львова, керівник міського штабу із протидії коронавірусній інфекції Галина Слічна, пише прес-служба Львівської міської ради.

Протягом минулої доби за офіційною статистикорю коронавірус побороло лише 6 мешканців Львівської області – наразі від COVID-19 одужало від початку епідемії уже 1006 осіб (14,61% від загальної кількості інфікованих), нажаль зафіксовано уже 181 летатальний випадок (в тому числі 3 випадки смерті у зв’язку із коронавірусом за минулу добу), отож смертність наразі складає 2,63% від загальної кількості інфікованих. Отож, загальна кількість «активних» недужих на COVID-19 у Львівській області складає 5692 особи (82,7% від загальної кількості інфікованих).

Нажаль, у Львівській області знову є достатньо великий залишок проб у холодильниках лабораторій – 457 проб, вчора було 327 проб. За словами Слічної вчора «в роботу взяли 490 проб».

Також Галина Слічна повідомила таку інформацію про госпіталізацію пацієнтів у зв’язку із коронавірусом: у Львівській обласній інфекційній лікарні станом на сьогоднішній ранок у зв’язку із коронавірусом перебуває 158 осіб. Із них у реанімаційному відділенні – 4 особи (2,5% від всіх ушипиталених до ЛОІЛ), до апаратів штучної вентиляції легенів підключено 3 особи. Зауважимо, що вчора в ЛОІЛ перебувало 162 особи. За словами заступника керівника ЛОІЛ Ігоря Берника, клініка може прийняти до 200 «ковідних» пацієнтів, отож наразі вона заповнена на 79%.

У комунальних лікарнях міста Львова станом на ранок 11 липня 2020 року перебуває 197 «ковідних» пацієнти, в тому числі: у 1-й МКЛ – 61 пацієнт, у 8-й МКЛ – 62 пацієнти, у КЛ швидкої медичної допомоги – 74 пацієнти. Зауважимо, що порівняно із вчорашніми даними, кількість ушпиталених до міських лікарень Львова скоротилася на 9 осіб – станом на ранок 10 липня 2020 року у цих мед закладах у зв’язку із коронавірусом перебувало 206 пацієнтів.

На своїй сторінці у «Фейсбуці» заступник головного лікаря ЛОІЛ повідомив про динаміку ушпиталення і виписки в цій лікарні. Отож, за вчорашній день із одужанням від COVID-19 із обласної інфекційної лікарні виписано 17 осіб, із них – 2 медпрацівники. Загалом від початку епідемії із одужанням від COVID-19 виписано 669 пацієнтів. Загалом від коронавірусу і пов’язаних із ним ускладнень у ЛОІЛ померло 36 пацієнтів (в тому числі один випадок смерті зафіксовано вчора). Із 158 хворих, які зараз перебувають у ЛОІЛ у зв’язку із коронавірусом у 124 лабораторно підтверджений діагноз COVID-19, іще 34 пацієнти – із підозрою на COVID-19.

За минулу добу до приймального відділення ЛОІЛ звернулося загалом 38 осіб. 25 із них рекомендовано амбулаторне лікування в умовах домашньої самоізоляції, 13 осіб шпиталізовано – 7 із підозрою на COVID-19 і 5 – із підтвердженим діагнозом.

Зауважимо, що із офіційною статистикою одужання від COVID-19 на Львівщині явно щось не так. По-перше – відсоток одужалих від коронавірусної хвороби значно нижчий, а ніж загалом по Україні – на Львівщині станом на сьогоднішній ранок він становив лише 14,61% від загальної кількості інфікованих, а в цілому по Україні станом на 10 липня відсоток одужалих від COVID-19 становив 47,65% (загалом на ранок 10 липня від початку епідемії в Україні інфікувалося 52043 особи, одужало – 24800 осіб). По друге – офіційна статистика одужання від COVID-19, яку оприлюднює Львівська міська рада і Львівська обласна державна адміністрація не відповідає тим даним, які оприлюднює Ігор Берник, заступник керівника ЛОІЛ. Так за даними офіційної статистики минулої доби від COVID-19 на Львівщині одужало лише 6 осіб (1009 – 1003 = 6), в той час як Ігор Берник пише про 17 пацієнтів, виписаних із ЛОІЛ із одужанням від коронавірусної хвороби. По-третє – за офіційною статистикою ЛМР протягом вчорашнього дня на 9 осіб скоротилася кількість ушпиталених до комунальних лікарень у зв’язку із коронавірусом.

«Справжня Варта» не може логічно пояснити цей феномен із малою кількістю одужалих від COVID-19 на Львівщині. Логічним є тільки одне пояснення – у недужих на COVID-19, які знаходяться на амбулаторному лікуванні вдома і уже видужують не беруть зразки для ПЛР-тестування. Про причини цього можна знову ж таки тільки здогадуватися. Найбільш вирогідним видається, що у амбулаторних «ковідників» узагалі не беруть проби на ПЛР-тестування, щоб знову не створювати гігантську чергу на ПЛР-тестування і не викликати гніву Міністра охорони здоров’я.

Якщо припустити, що середня тривалість лікування від коронавірусної хвороби становить біля місяця, то у такому випадку зараз щоденно мало б одужувати від коронавірусу на Львівщині порядку 100 – 120 осіб, але офіційна статистика цього не відображає – вона показала, що вчора одужало тільки 6 мешканців Львівщини, позавчора – 13 осіб.

comments powered by HyperComments