У Львові на 2021 рік перенесли фестиваль класичної музики «LvivMozArt»

Вівторок, 7 липня 2020, 12:17
Планувалося, що фестиваль «LvivMozArt» пройде цього року у вересні, але через коронавірусну пандемію його вирішили перенести на наступний рік
У Львові на 2021 рік перенесли фестиваль класичної музики «LvivMozArt»

Міжнародний фестиваль класичної музики «LvivMozArt», який мав відбутися у Львові в вересні 2020 року перенесли на наступний рік через коронавірусну епідемію в Україні та Європі. Проведення фестивалю заплановане на 16 – 20 вересня 2021 року. Про це повідомив «ZAXID.NET».

Ідея фестивалю «LvivMozArt» належить українській диригентці Оксані Линів, яка стала першою жінкою-головним диригентом опери та філармонійного оркестру в австрійському Граці.. Цей фестиваль присвячується молодшому сину відомого композитора Вольфганга Амадея Моцарта – Францу Ксаверу, котрого називали «львівським Моцартом». Молодший син Вольфганга Амадея Моцарта прожив 30 років у Галичині, він викладав в нашому краю музику в шляхетських родинах і писав власні твори. Франц Ксавер Моцарт був організатором музичного товариства Святої Цецилії.

В межах фестивалю «LvivMozArt» щороку відбувається чимало концертів, воркшопи та майстер-класи для дітей, виставка та форум за участі міжнародних експертів-дослідників Моцарта.

comments powered by HyperComments