Синоптики обіцяють львів’янам та мешканцям області нічні грози і зливи

Понеділок, 6 липня 2020, 19:20
Сьогодні ввечері та вночі, а також завтра вдень йтимуть рясні дощі, які супроводжуватимуть шквали від 15 до 22 м/с. та град
Синоптики обіцяють львів’янам та мешканцям області нічні грози і зливи

У Львові та на Львівщині синоптики обіцяють негоду: сьогодні ввечері та вночі очікуються сильні дощі із грозами. Під час грози можливі шквали із швидкістю вітру 17 – 22 метри на секунду. Опади із грозами чекають мешканців Львова та Львівщини і завтра – під час грози очікуються шквали 15 – 20 метрів на секунду, град. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Під час негоди намагайтеся не ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити. Вдома потрібно зачинити вікна та двері, вимкнути з мережі побутову техніку, зокрема радіоприймачі і телевізори. Якщо є змога – утримайтеся від виїзду за межі міста на власних автомобілях.

Під час грози потрібно уникати відкритої місцевості та води, бо вода –  відмінний провідник струму. Найбезпечніше під час грози перебувати у приміщенні із громовідводом, але якщо гроза застала вас у місті – сховайтеся у магазини, під'їзд тощо. Ховаючись під деревами, не забувайте про те, що блискавка найчастіше попадає в найвищі з них – дуби, тополі, сосни. Також під час небезпечно розмовляти по мобільному телефону – його найкраще вимкнути», – таке радять мешканцям міста в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради.

Фото – Олег Кохан, прес-служба ЛМР.

comments powered by HyperComments