У Львівській міськраді звітують про те, як вчора перевіряли громадський транспорт на дотримання карантинних обмежень

П'ятниця, 3 липня 2020, 19:30
В Управлінні транспорту ЛМР кажуть, що 2 липня 2020 року моніторингові групи перевірили 360 транспортних засобів на дотримання водіями і пасажирами вимог і рекомендацій МОЗ
У Львівській міськраді звітують про те, як вчора перевіряли громадський транспорт на дотримання карантинних обмежень

У прес-службі Львівської міської ради знову звітують про проведення перевірок громадського транспорту мобільними групами із представників патрульної поліції, «Укртрансбезпеки», Управління транспорту ЛМР та представників ЛКП «Львівелектротранс». Ці перевірки пов’язані із великою кількістю людей, які в регіоні інфікуються коронавірусною інфекцією.

В Управлінні транспорту Львівської міської ради кажуть, що протягом минулої доби, 2 липня 2020 року, було загалом обстежено 360 транспортних засобів – 131 автобус і 229 одиниць електротранспорту. Під час перевірки виявили 329 пасажирів, які їхали у салоні стоячи і 90 пасажирів без масок. На одного водія складено адміністративний протокол.

У Львівській міській раді говорять, що якщо у транспортному засобі виявлять пасажирів, які стоять, або у пасажира чи водія відсутні засоби індивідуального захисту, то поліція складає акт про вчинення адміністративного правопорушення, що може загрожувати штрафом в сумі від 17 до 34 тисяч гривень для водія і від 34 до 170 тисяч гривень для перевізника.

Тут треба, знову ж таки, відмітити, що постанова Кабінету міністрів України говорить не про те, у який спосіб повинні їхати пасажири у салоні автобуса, а про те, скільки саме людей має бути в салоні транспортного засобу – не більше, а ніж кількість посадочних місць. Власне часто пасажири пробують їхати стоячи саме для того, щоб дотримуватися рекомендацій, щодо соціального дистанціювання від осіб, які не дотримуються карантинних обмежень і не користуються масками чи залишають незакритими носи.

comments powered by HyperComments