На Львівщині активістці ледь не спалили дім через її боротьбу з корупцією депутатів сільради

Неділя, 28 червня 2020, 14:02
Сьогодні вночі, 27 червня, близько третьої години у селі Зелів Домажирської сільради Яворівського району активістці Юлії Андрухів кинули на подвір'я саморобну запальну суміш. Про це повідомляє кореспондент Форпосту.
На Львівщині активістці ледь не спалили дім через її боротьбу з корупцією депутатів сільради

На місце злочину було викликано поліцію та слідчо-оперативну групу.

"Спочатку ми з чоловіком почули вибух та спалах, але вийшли з хати не одразу. Яскраве світло не припиняло світити, тоді чоловік вийшов на вулицю та побачив пожежу, яку зафіксовано на відео", - розповідає Юлія Андрухів.

Жінка вважає це залякуванням через активну громадську позицію  щодо розкрадання земель колишніми депутатами у її селі. 

"Ще декілька місців тому усім людям які згуртувались та виступили проти деребану було сказано, що "крайні хати горітимуть". Мій будинок саме знаходиться на окраїні села, тому очевидно, що це пов'язано з одним із відкликаних депутатів, Петром Колодієм. Також я є свідком у двох кримінальних справах по цьому питанню", - каже активістка у коментарі Форпосту.

Більш ніж пів року тому стало відомо, що близькі родичі сільських депутатів Домажирської сільради отримали близько 32 га землі в межах населеного пункту, приватизували їх та привласнили місцеве озеро. Після цього селянам вдалось відкликати трьох депутатів. Згодом, колишні обранці подали скаргу в ЦВК, а також звернулися до суду, щоб оскаржити рішення про позбавлення їх мандатів.

Активістка наголошує, що спроба залкування не завадить їй та іншим селянам довести справедливість у судах та припинити розкрадання землі.

comments powered by HyperComments