Конгрес-хол, бізнес-центр, квартали з готелями: як зміниться територія біля Приміського вокзалу (ФОТО)

Середа, 3 червня 2020, 14:56
Територія, яка біля Приміського вокзалу, потребує більш сучасного урбаністичного підходу й оновлення, але щоб зберегти максимально історичну цілісність ландшафту.
Конгрес-хол, бізнес-центр, квартали з готелями: як зміниться територія біля Приміського вокзалу (ФОТО)

Про це виданню «Твоє місто» розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. За його словами, ці землі є доволі великими і перебувають або у власності «Укрзалізниці», або ж міста, чи інших землевласників.

«Зараз маємо проєкт реконструкції вул. Чернівецької, з пішохідною алеєю в центрі, зі смугами для громадського транспорту, оновленим дорожнім покриттям, місцями для паркування, висадкою дерев. Наразі чекаємо на дозвіл від ДАБІ. Упродовж останніх місяців місто напрацювало концепцію розвитку цієї території. В її основі лежить принцип того, що Приміський вокзал перенесуть ближче до Головного вокзалу, тоді стане зручнішим сполучення між регіональними перевезеннями і пішохідні зв’язки з автобусною станцією. Окрім цього, концепція дає можливість діалогу з «Укрзалізницею» та іншими землевласниками», - сказав він.

Концепція передбачає значне збільшення зелених насаджень, зелені зони на дахах будівель, підземні паркінги, відкриття виставкових площ тощо.

comments powered by HyperComments