На в’їздах і виїздах з Турківського району встановлять стаціонарні карантинні контрольно-пропускні пункти

П'ятниця, 10 квітня 2020, 17:17
8 квітня під керівництвом голови райдержадміністрації Віталія Бабяка відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
На в’їздах і виїздах з Турківського району встановлять стаціонарні карантинні контрольно-пропускні пункти

На порядку денному розглянуто питання про стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення та виконання заходів щодо стабілізації епідеміологічної ситуації через гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, повідомляє прес-служба РДА.

На комісії було вирішено установити карантин на всій території Турківського  району до 24 квітня 2020 року.

На цей час забороняється:

Перебування осіб в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, а саме: без респіраторів або захисних масок (у тому числі виготовлених самостійно) та одноразових рукавиць.

Переміщення по вулицях населених пунктів не більше двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років – батьками, усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, іншими особами відповідно до законодавства або повнолітніми родичами дітей.

Перебування в громадських місцях неповнолітніх осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, без інших особами відповідно до законодавства або повнолітніх родичів дітей.

Відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності.

Відвідування спортивних та дитячих майданчиків.

Проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних) та інших заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, за умови забезпечення учасників таких заходів, засобами індивідуального захисту (респіраторами, захисними масками, одноразовими рукавицями), а також дотримання ними всіх відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Роботу всіх суб’єктів господарювання (ресторанів, кафе, торгівельних магазинів промислової групи та суб’єктів, що надають послуги з побутового обслуговування населення, тощо), крім:

а) торгівлі продуктами харчування, нафтопродуктами, деталями і приладдям для транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, технічними засобами реабілітації, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, добовим молодняком свійської птиці, засобами зв’язку та телекомунікацій (в т.ч. торгівля мобільними телефонами та оргтехнікою). Торгівля вищезазначеними товарами дозволяється за умови забезпечення всього персоналу (працівників торгівельних закладів) та відвідувачів, засобами індивідуального захисту. В приміщенні торгівельного закладу повинно бути не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів торгівельної площі. Персонал та відвідувачі, обов’язково повинні дотримуватись всіх санітарних  та протиепідемічних заходів, відповідно до законодавства.

б) діяльності: банківських установ, медичної практики, з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, ветеринарної практики, технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, підключення споживачів до Інтернету, об’єктів поштового зв’язку.

в) діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки за умови забезпечення персоналу, засобами індивідуального захисту.

Регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському та міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні крім перевезення:

а) легковими автомобілями;

б) транспортними засобами підприємств, закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших послуг з життєзабезпечення населення.

Перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

Самовільно залишати місця самоізоляції.

На в’їздах і виїздах з території району встановілять стаціонарні карантинні контрольно-пропускні пункти (далі – КПП), а саме:

а) КПП №1 – на адміністративно-територіальній межі Львівської і Закарпатської областей (автодорога М 06 Київ-Чоп).

б)  КПП №2 – на адміністративно-територіальній межі Львівської і Закарпатської областей (автодорога Н 13 Львів-Самбір-Ужгород).

 Організувати На КПП, розміщених на в’їзді в Турківський район зі сторони Закарпатської області організують моніторинг стану здоров’я подорожуючих, шляхом безконтактного вимірювання температури.

 

comments powered by HyperComments