Львівщина у квітні придбає 49 апаратів штучної вентиляції легень

Середа, 25 березня 2020, 18:31
Спільними зусиллями обласної ради, Львівської ОДА, волонтерів вдалося віднайти на ринку 49 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), які будуть закуплені упродовж квітня, поставки розпочнуться з 5 квітня і триватимуть до середини травня.
Львівщина у квітні придбає 49 апаратів штучної вентиляції легень

Про це на брифінгу сказав  перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк, повідомляє прес-служба облради.

«Це та кількість, яка зараз є оптимальною для того, щоб зустріти належним чином коронавірус, який, на жаль, прийде і на Львівщину», - сказав він

Також буде закуплено монітори спостереження 30 – 50 штук. Їх остаточна кількість залежить від наявність пропозицій на ринку», - зауважив він.

Богдан Гагалюк також подякував меценатам, які за власні кошти вже придбали додаткові апарати ШВЛ, які надійдуть упродовж 1 – 10 квітня. «Це такі фірми як «Моршинська», «Компанія Ензим», «Кормотех». Вони передадуть апарати медичним закладам Львова й області», - поінформував посадовець.

Також облрада оприлюднила потреби Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» станом на сьогодні, 25 березня, має найбільшу потребу в медичних функціональних ліжках; в поповненні і створенні запасу засобів індивідуального захисту для персоналу і масок для пацієнтів; пульсоксиметрах; безконтактних термометрах; апаратах для визначення артеріального тиску автоматичні (напівавтоматичні); манометрах для точок доступу до кисню, зволожувачах кисню, ротаметрах кисню; кисневих концентраторах; моніторах пацієнта; апаратах для ШВЛ; апаратах для визначення газів крові, електролітів, лактату; бактерицидних опромінювачах; антипролежневих матрацах; експрес-тестах на визначення антигену коронавірусу.

Варто зауважити, що в медзакладі кількість ліжок, відведених для поступлень коронавірусних хворих, – 300; кількість ліжок відділення інтенсивної терапії зараз – 10, буде – 16; кількість медперсоналу, який задіяний для лікування хворих, – 280; кількість точок підведеної кисневої інфраструктури зараз 16, буде – 113; кількість апаратів ШВЛ зараз – 10, буде – 14; кількість пульсоксиметрів – 45.

Щодо медикаментів, то в лікарні  створений достатній запас антибіотиків, противірусних препаратів, інфузійних розчинів, деззасобів, антисептичних засобів.

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня дякує всім, хто вже відгукнувся і допоміг з апаратами для ШВЛ (2 шт), термометрами ртутними, кардіомоніторами (3 шт.), ліжками й матрацами, антисептичними засобами, захисним одягом та іншим. Повний перелік – на слайді.

comments powered by HyperComments