На Львівщині запроваджено стан надзвичайної ситуації

Вівторок, 24 березня 2020, 11:59
23 березня відбулось позачергове засідання обласної комісії ТЕБ і НС під головуванням голови Львівської ОДА Максима Козицького
На Львівщині запроваджено стан надзвичайної ситуації

За підсумками засідання ухвалили рішення про визначення ситуації, що склалася на території області у зв’язку з поширенням ГРВІ, спричиненої коронавірусом, як надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру регіонального рівня, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Під час засідання в.о. директора департаменту охорони здоров’я ознайомив присутніх із кількістю підозр на коронавірус.

«За результатами лабораторних досліджень на Львівщині є офіційно підтверджений випадок коронавірусу. це є підставою для введення надзвичайної ситуації та напрацювання плану відповідного реагування», – наголосив Андрій Васько.

Комісія ухвалила рішення ввести на території області надзвичайну ситуацію із 00:01 24 березня 2020 року. Усі органи переведено у режим роботи у в умовах надзвичайної ситуації.

«Попри введення надзвичайної ситуації, ми мусимо пам’ятати, що забезпечення людей засобами для існування на нашій відповідальності. Поки в країні не впроваджено надзвичайний стан, ми мусимо підтримувати економічну діяльність в регіоні», – акцентував голова Львівської ОДА Максим Козицький.

В межах засідання також обговорили необхідність формування переліку підприємств, що забезпечуватимуть життєдіяльність області.

Відтак, за результатами комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій керівником робіт із ліквідації наслідків епідемії визначили профільного заступника голови ОДА Івана Собка. В межах своїх повноважень керівник робіт визначить склад та структуру штабу, що напрацює план заходів із ліквідації наслідків.

comments powered by HyperComments