Cлідчі львівського ДБР та СБУ затримали митницю-хабарницю

Субота, 14 березня 2020, 22:53
Слідчі ДБР затримали державного інспектора одного з митних постів Галицької митниці Держмитслужби за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Про це повідомили у пресслужбі відомства.
Cлідчі львівського ДБР та СБУ затримали митницю-хабарницю

 

За попередньою інформацією, посадовиця організувала злочинну схему одержання неправомірної вигоди від громадян за безперешкодне розмитнення автомобілів, що переміщуються через митний кордон України. Встановлена інспектором сума «винагороди» -  1000 гривень за кожен транспортний засіб. За день на митному посту здійснюється розмитнення понад 100 автомобілів.

Працівницю митниці затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Наразі планується повідомлення їй про підозру. 

Слідчі дії тривають. В приміщеннях митного посту проводяться обшуки з метою отримання доказів, які підтверджують факти систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід - Управління СБУ в Львівській області.

У разі доведення вини, службовій особі Держмитслужби загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

comments powered by HyperComments