У Львові зловили двох злодіїв, які спробували обікрасти оборонний завод

Субота, 7 березня 2020, 11:51
До приїзду поліції хлопці встигли спакувати у мішки мікроплати для обслуговування оборонних установок.
У Львові зловили двох злодіїв, які спробували обікрасти оборонний завод

У Львові затримали злодіїв на стратегічному об’єкті — заводі радіоапаратури ЛОРТА, що належить до холдингу Укроборонпрому. Вони назвалися дигерами, однак мали при собі засоби для проникнення і вже вкрадені мікроплати, які виготовляють на заводі.

Як повідомили ZAXID.NET у патрульній поліції Львова, вночі 6 березня охоронці стратегічного об'єкта на вулиці Конюшинній повідомили про посторонніх осіб, які проникли всередину. Вони вже встигли зламати замки і заблокували вхід зсередини складу стяжками.

1 0 89087707 2274289109539515 8110652830592794624 n

Поліцейські затримали двох чоловіків.

«19 та 26-річні громадяни України свою присутність на заводі пояснили пошуком екстриму, адже вони, з їхніх слів, дигери», — пояснили у патрульній поліції.

Однак при перевірці у них виявили викрутку з різними насадками, плоскогубці, кусачки, стяжки, пластилін і газові балончики Терен та Pepper. Один з них мав в гаманці 2100 доларів.

Чоловіки вже встигли спакувати в чотири мішки плати для обслуговування оборонних установок. До візиту на підприємства вони ретельно готувались — закупили будівельні мішки та інструмент, при них був чек з магазину на ці покупки.

На місце працювала слідчо-оперативна група Залізничного відділу поліції та СБУ.

В офіційному повідомленні не зазначено назву стратегічного об'єкта, куди проникли злодії, але з власних джерел ZAXID.NET дізнався, що про мова про завод ЛОРТА — державне підприємство, що належить до холдингу Укроборонпром. Тут виробляють складові до авіаційної та бронетанкової техніки, радіолокаційні станції, бортову апаратуру.

comments powered by HyperComments