Львів‘яни виявилися менш чесними, ніж харків‘яни та кияни

Середа, 4 березня 2020, 00:55
Про це пише The Village.
Львів‘яни виявилися менш чесними, ніж харків‘яни та кияни

 

Співзасновник monobank Михайло Рогальський купив 50 однакових гаманців: у 40 з них він поклав по 50 гривень готівкою, у решту 10 – по 500 гривень. Також в кожен гаманець поклали карту monobank, записку з PIN-кодом від неї та кілька візиток на одне ім'я, щоб з власником гаманця можна було зв'язатися.

1 0 CGfFTKYRKyYzaXj2Jwf1CA

З допомогою волонтерів гаманці «загубили» у Києві, Одесі, Львові, Харкові та Дніпрі. Окрім міст, 10 гаманців залишили на барахолці «Кураж» для тестового експерименту.

Рогальський надсилав гаманці з грошима волонтерам поштою. На цьому етапі автора чекав сюрприз: три посилки дійшли до волонтерів без грошей. Спустошили саме ті гаманці, де було по 500 гривень.

Коли волонтери почали «губити» гаманці, то робили це у найбільш людних місцях. Довше 15 хвилин гаманці на землі не лежали.

У підсумку із 50 «загублених» гаманців у незмінному вигляді повернулося всього 15. І лише один – з 500 гривнями всередині. Зі 33 гаманців, які взагалі не повернули, у 14 випадках були спроби тим чи іншим способом зняти гроші з карти.

comments powered by HyperComments