У Львові провели перевірку лікарень на готовність до коронавірусу

Четвер, 27 лютого 2020, 20:30
Інспектував лікарні губернатор Максим Козицький.
У Львові провели перевірку лікарень на готовність до коронавірусу

"Ми повністю готові до коронавірусної інфекції. Ми перевіряли корпуси лікарні, наявність боксів, обладнання для інтенсивної терапії. Станом на сьогодні інфекційна лікарня повністю забезпечена халатами, масками всіма засобами для профілактики захворювання," – зазначив Козицький.

Наталія Іванченко-Тімко, головна експертка Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА з епідеміології, розповіла про стан готовності лікарні до прийняття пацієнтів у разі коронавірусної інфекції.

"Якщо до нас везуть хворого з підозрою на особливо небезпечну інфекцію, зокрема на коронавірусну, його безпосередньо підвоздять до боксів. Там є окремий вхід з вулиці, санвузол, холодильник, тобто людина абсолютно може забезпечити свою діяльність. Кожен бокс відповідає вимогам: є оснащеня системою вентиляції, всі поверхні підлягають проведенню дезинфекційної обробки. Персонал забезпечили засобами захисту, які вони використовуватимуть, аби не нанести шкоду пацієнтам і не заразитися самим. Поки що не придумали препарат, який би вбив цей вірус, але медикаменти на забезпечення нормального дихання та інших функцій є.", – сказала вона.

Також експертка додала, що у разі збільшення кількості хворих лікарня зможе надати їм додаткові місця.

"Зараз є 8 боксів, туди максимально ми можемо покласти 20 людей. Якщо ж поступає 21 хворий, то на той момент повністю звільняємо 4 корпус, де є ще 120 ліжок. Люди з іншими діагнозами не будуть допускатися у ці корпуси. Якщо і тоді буде замало місць, то застосують 3 корпус, де ще 120 ліжок", – підсумувала епідеміологиня

comments powered by HyperComments