Львів‘яни оцінили життя у Львові на «трієчку»

Вівторок, 18 лютого 2020, 22:41
Такі дані оприлюднив Інститут Міста.
Львів‘яни оцінили життя у Львові на «трієчку»

У 2019 році мешканці Львова оцінили як їх життя у ньому на 3,43 бала. При цьому жодна зі сфер набрала навіть четвірки, а найвищий бал віддали благоустрію.

 

Про це свідчать дані соцопитування яке проводило комунальна установа "Інститут міста" у серпні минулого року, пише "Львівський Портал".

Опитування серед львів'ян проводили, аби з'ясувати індекс якості життя у 2019. Цей показник відображає суб'єктивне сприйняття мешканців щодо інфраструктурних умов та сервісного обслуговування, а також соціопсихологічний клімат у Львові.

Загалом індекс якості життя у Львові мешканці оцінили у 3,43 бала із п'яти можливих. Такий результат вдалося отримати, опрацювавши бали, які львів'яни виставили різним сферам.

У 2018 році якість життя оцінювали у 3 21 бала. Відтак соціальний добробут отримав 3,62 бала. При цьому опитуванні найбільше бракує оздоровчих практик - 2,83 бала.

Щодо матеріального добробуту, то його оцінили у 3,15 бала. Найгірше мешканців оцінили свою зарплату - 3,01бала.

Трійку львів'яни віддали стану інфраструктури сервісом і умовам життя.

Транспорт: найкраще щодо транспортної інфраструктури висловились пішоходи, поставивши 3,38 бала, слідом ідуть велосипедисти. Натомість найгірше львів'яни оцінили стан маршруток і тролейбусів (2,54 і 2,96). Найвищий рівень сервісу, на думку опитаних мешканців, наразі надає таксі, втім навіть і воно не дотягнуло до четвірки, отримавши 3,69 бала.

Щодо освітньої інфраструктури, то найбільше проблем у питанні вбачають у школах, а вже потім у дитсадках. Натомість закладом позашкільної освіти вони поставили тверду четвірку.

Стану благоустрою у Львові у 2019 році дісталася двійка. Найбільші претензії у питанні мають достану власних будинків (2,36 бала) і ситуації з благоустроєм у своїх районах (2,97).

Рівень надання медичних послуг мешканці Львова оцінили у 3,56 бала, рівень освіти - 3,82 бала, безпеки - також 3,92 бала. Водночас екології львів'яни теж поставили трійку.

Також опитані жителі вважають, що Львів найкраще пристосований для проведення дозвілля, адже сфера отримала 4 бали. Після дозвілля у місті варто здобувати освіту та будувати сімейне життя (по 3,9 бала). Найнижча оцінку Львів отримав за умовами для ведення бізнесу (3,2 бала).

Зазначим,о опитування у Львові проводили у серпні 2019 року у форматі face-to-face. Участь у ньому взяли 1200 людей віком від 18 років, які живуть у різних районах міста. Похибка не перевищує 2,89%.

comments powered by HyperComments